ODBOJKA

U Beogradu održan sastanak povodom organizacije EP za kadetkinje

"Mi moramo da animiramo što više ljudi, da Evropsko prvenstvo, pošto se završnica igra kod nas, bude najbolje moguće organizovan”, rekao je predsjednik OSCG Cvetko Pajković.
93 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 27.10.2012. 14:59h

Povodom jubilaranog 10. odbojkaškog Evropskog prvenstva za kadetkinje, koje se od 29. marta do 7. aprila iduće godine održava u Baru i Kladovu, u prostorijama Odbojkaškog saveza Srbije, u Beogradu, danas je održan sastanak delegacija odbojkaških saveza Srbije i Crne Gore, te predstavnika Evropske odbojkaške konfederacije (CEV).

Odbojkaški savez Crne Gore su predstavljali predsjednik Cvetko Pajković, izvršni direktor Igor Vušurović, i Nenad Vujanović, član Predsjedništva OSCG i predstavnik Bara.

Ispred OSS su bili Slobodan Milošević, generalni sekretar OSS, Zoran Avramović, direktor marketinga OSS, Snežana Mišić, administrativni direktor OSS i Dragutin Ćuk, tehnički direktor OSS, kao i predstavnik Kladova Mileta Adžić, nekadašnji direktor OK Budućnost, danas predsjednik OK Đerdap iz Kladova.

U ime OSS goste je pozdravio predsjednik srpske kuće odbojke Aleksandar Boričić.

Najzad, Jan Hronek iz Češke, potpredsjednik CEV i predsjednik žirija EP 2013. i Luis Fernando Mučaga Flores iz Španije, član Sportsko – organizacione komisije CEV, predstavljali su Evropsku odbojkašku konfederaciju.

“Zadovoljni smo sastankom, jer su ovakve stvari jako bitne za organizaciju i funkcionisanje Evropskog prvenstva, koje je jako veliko takmičenje za nas. Kao što smo čuli od ljudi iz Evropske odbojkaške konfederacije i naših suorganizatora iz OSS, ovo prvenstvo se jako ozbiljno shvata i priprema, pa je i na nama velika odgovornost da sve to protekle u najboljem redu. Mi moramo da animiramo što više ljudi, da Evropsko prvenstvo, pošto se završnica igra kod nas, bude najbolje moguće organizovano. Moramo da probamo da to iskoristimo u marketinške svrhe i da animiramo što više djece i promovišemo odbojku u Crnoj Gori”, rekao je predsjednik OSCG Cvetko Pajković.

Na sastanku je razgovarano o tehničkim detaljima organizacije šampionata koje će se odigrati u dvorani „Jezero“ (2.000 mjesta) u Kladovu i barskoj „Topolici“ (4.500 mjesta).

Po jedna grupa na EP biće odigrane u Kladovu i Baru, gdje će se igrati polufinalne utakmice, kao i utakmice razigravanja za plasman od 5. do 8. mjesta.

“Da je potrebno, ovo prvenstvo bi moglo da počne već sjutra, jer su svi uslovi za održavanje EP završeni. Ja sam bio u Baru, moj kolega je bio u Kladovu, i siguran sam da su oba saveza spremna da organizuju zaista odlično takmičenje. Nadam se da će i žrijeb biti povoljan za oba organizatora, posebno za Crnu Gori koja prvi put organizuje jedno ovako važno prvenstvo”, izjavio je Jan Hronek iz Češke, potpredsjednik CEV-a.

Preporučujemo za Vas