Bivši inspektor Mrđan Kovačević pucao na Aleksandra Spičanovića

Metak koji je Kovačević ispalio pogodio je u naslon automobila gdje je bio Spičanović, ali nije bilo povrijeđenih u tom obračunu bivših kumova

1061 pregleda 0 komentar(a)
hotel Crna Gora, Foto: Arhiva "Vijesti"
hotel Crna Gora, Foto: Arhiva "Vijesti"

Bivši inspektor za krvne delikte u podgoričkoj policiji Mrđan Kovačević pucao je oko 12 i 30 na bivšeg kuma Aleksandra Spičanovića, na raskrsnici u blizini hotela "Crna Gora " u samom centru Podgorice.

Prvi podaci ukazuju da se Spičanović automobilom kretao Ulicom Marka Miljanova, nakon čega se zaustavio na skretanju ka hotelu "Crna Gora", jer je na semaforu bilo crveno svjetlo. Tada je, kako je naveo u prijavi, iz svog automobila izašao Kovačević, koji je pucao ma njega.

Prema podacima "Vijesti", vjeruje se da je Kovačević ispalio dva metka, od čega je jedno zrno pogodilo naslon suvozačevog sjedišta automobila u kojem je bio Spičanović, ali nije bilo povrijeđenih u tom obračunu.

Kovačević je uhapšen nakon što je pobjegao sa mjesta pucnjave, a potom je tokom dana u policiji priznao da je "braneći sopstveni život" pucao iz pištolja, te da je bio brži od svog bivšeg kuma, koji je, navodno, pokušao da izvadi pištolj.

Spičanović je oko 18,30 časova odveden u Više državno tužilaštvo u Podgorici gdje će dati izjavu o događaju, a nakon njega tužilac će ispitati i osumnjičenog Kovačevića, kojem se na teret stavlja krivično djelo "pokušaj ubistva".

Današnja pucnjava u centru grada samo je nastavak višegodišnjih sukoba između Kovačevića i Spičanovića.

Bivši inspektor brutalno je pretučen prije tri godine u Beogradu, ali se, iako nije nađen krivac, pominjalo da mu je to prebijanje naručio bivši kum. Kovačević se od tih batina mjesecima liječio nakon čega je napustio policiju da bi kasnije radio u "Primorci" Bar, a sada radi u Upravi za nekretnine.

Kovačeviću su nekoliko puta paljeni poslovni prostori u blizini redakcije "Dana", ali nije otkriveno ko je to i zbog čega uradio.

Aleksandar Spičanović od ranije je poznat policiji.

Za Spičanovićem je bila raspisana međunarodna potjernica i po toj potjernici je uhapšen u Beogradu zbog sumnje da je organizovao grupu, koja je nabavila oružje i eksploziv kako bi zastrašivali i prijetili njegovoj bivšoj djevojci Jeleni Čogorić i Podgoričanki Ivoni Bojanić, koja je bila svjedok u postupku, koji se zbog ubistva vodi protiv njegovog prijatelja Ivana Vujovića (25).

Osim zbog toga on je hapšen i zbog drugih prestupa, ranjavanja radnika obezbjeđenja jedne banke u Budvi, gdje je namjeravao da zastraši svoju bivšu djevojku koja je tu radila.

Bonus video: