Već godinu istražuju ko je dječaku iz Danilovgrada dao metamfetamin

Nalazi iz laboratorije Kliničkog centra pokazali su tragove marihuane i metamfetamina, zbog čega se policija uključila u istragu
2 komentar(a)
Ažurirano: 27.10.2012. 16:49h

Ni godinu nakon što je tada desetogodišnji I.C. završio u bolnici zbog trovanja metamfetaminom, taj slučaj nije riješen i ne zna se ko je dječaku dao drogu.

Iz Uprave policije juče je na pitanja o istrazi koja je povodom ovog slučaja pokrenuta prošle godine, odgovoreno da službenici danilovgradske policije i dalje rade na ovom predmetu i prikupljaju podatke.

Policija ispituje je li dječak od 10 godina dobio drogu >>>

Osnovcu iz Danilovgrada drogu dala drugarica iz škole? >>>

Ko je dao drogu mome sinu, pucao je u njega! >>>

“Službenici Ispostave Danilovgrad, u kontinuiranoj komunikaciji sa postupajućim tužiocem, i dalje preduzimaju mjere i radnje po ovom predmetu, radi prikupljanja podataka i dokumentovanja činjenica koje bi ukazale na osnovanu sumnju za procesuiranje krivičnog djela koje se goni po službenoj dužnosti”, rečeno je iz policije.

Oni su kazali da je maloljetni I.C. nadležnom tužiocu dao izjavu, da su policija i tužilaštvo prikupili obavještenja i uzeli izjave od članova porodice dječaka, njegovih drugova i svih drugih lica za koja je postojala mogućnost da bi mogli imati korisne informacije i saznanja.

“U Forenzičkom centru je, po zahtjevu Ispostave Danilovgrad i po nalogu tužioca, izvršeno više vještačenja, izuzimanja briseva i drugih kriminalističkih vještačenja. Nismo u mogućnosti da, s obzirom na izmjene u Krivičnom zakoniku koje se odnose na maloljetna lica, saopštimo detaljnije podatke o preduzetim aktivnostima, s obzirom da su i I.C. i značajan broj lica od kojih su uzete izjave maloljetnici”, saopštili su iz policije, pojašnjavajući da se izmjene u Krivičnom zakoniku odnose na obavezu policije i tužilaštva na poseban tretman prema maloljetnicima kao osjetljivoj kategoriji lica, a samim tim i na čuvanje podataka o maloljetnicima radi sprječavanja povrede i narušavanja njihovog digniteta.

Desetogodišnjem učeniku O.Š. “Vuko Jovović” iz Danilovgrada 18. oktobra prošle godine pozlilo je, roditelji su ga prvo odvezli do Hitne pomoći u tom gradu, a nakon što mu je ukazana prva pomoć ambulantnim kolima odveden je do bolnice u Podgorici.

Nalazi iz laboratorije Kliničkog centra pokazali su tragove marihuane i metamfetamina, zbog čega se policija uključila u istragu. Tada je iz policije rečeno da je dječaku sintetičku tabletu dala drugarica iz škole, od čega je njemu pozlilo, zbog predoziranja metamfetaminom, ali ta informacija nikada nije zvanično potvrđena.

U početnoj fazi istrage policija je vjerovala da je djevojčica kod sebe imala dvije tablete sintetičke droge “speed”, koje je ponudila dječacima iz razreda. Do ovakavih sumnji oni su e navodno došli nakon više obavljenih razgovora sa komšijama I.C. i njegove drugarice, sa njihovim roditeljima, ali i drugovima iz razreda i škole “Vuko Jovović” u Danilovgradu. Prema tadašnjim informacijama iz policije, oni su vještačili i materiju nađenu u kući maloljetnog I.C.

Metamfetamin je zloglasna droga koja vrlo brzo izaziva zavisnost. Efekti ove droge su teži nego kod kokaina i drugih droga i nekada uključuju akutnu depresiju, psihotične epizode i oštećenja mozga.

Prodaje se ilegalno u obliku pilula, praška ili kapsula. Metamfetamin je toksičan i velike količine mogu dovesti do grčeva i veoma visoke temperature, što može uzrokovati smrt.

Bonus video: