Dragojević: Policija pretukla mog maloljetnog sina

On je “Vijestima” ispričao da je njegov sin batine dobio na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog, nakon košarkaške utakmice između Budućnosti i Partizana
310 pregleda 25 komentar(a)
Ažurirano: 27.10.2012. 19:06h

Podgorički glumac Davor Dragojević tvrdi da je njegovog maloljetnog sina L. D. u nedjelju 21. oktobra brutalno pretukao policajac, zbog čega je i podnio krivičnu prijavu Upravi policije.

On je “Vijestima” ispričao da je njegov sin batine dobio na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog, nakon košarkaške utakmice između Budućnosti i Partizana.

Dragojević tvrdi da njegov sin nije pripadnik nijedne navijačke grupe, ali da je na toj utakmici bio na tribini na kojoj se nalaze najvatreniji navijači Budućnosti. Rekao je da je, njegov sin, nakon što je policija ispraznila tribine, krenuo ka Bloku 5, gdje živi.

“Vijestima” je, međutim, iz policije nezvanično rečeno da na mjestu, na kojem je navodno pretučen Dragojevićev sin, te večeri nije bilo policijskih patrola i da je on batine vjerovatno zaradio u Sportskom centru.

“U blizini O.Š. 'Maksim Gorki' on i još nekoliko dječaka, sreli su policajce, od kojih je jedan povikao: Eno ih, stani”, tvrdi Dragojević.

Kada je Dragojevićev sin stao, policajac ga je, tvrdi on, pretukao.

Modrice na tijelu L.D.

"Krenuo je prema njemu i pendrekom ga udario po koljenu, a zatim zamahnuo da ga udari po glavi. Moj sin je instiktivno reagovao i rukama pokrio glavu pa je dobio nekoliko udaraca po rukama, a zatim i po rebrima i zadnjici. Ponovio je da ništa nije uradio. Policajac ga je zatim uhvatio za kosu i udario ga dlanom po licu i nosu", kazao je Dragojević.

On je ispričao da je nakon toga naišao drugi policajac, koji je njegovom sinu rekao da ide kući...

Dragojević tvrdi da se odlučio da javnost upozna sa tim incidentom, kako bi spriječio policiju da još nečijem djetetu naprave isto: “Ovaj put se desilo mom djetetu, sjutra se može desiti nečijem drugom. Ovo je pokušaj da pojedince koji krše ugled policije i države Crne Gore i tuku djecu po ulicama spriječimo da se tim bave”.

U zvaničnom odgovoru policije navodi se da provjeravaju sve navode prijave, koju je protiv NN policajca podnio dječakov otac.

Oni su pojasnili da im je osoblje Urgentnog bloka u nedjelju prijavilo da se kod njih, radi pružanja medicinske pomoći, nalazi maloljetno lice.

“U UB je odmah po saznanju, upućen policijski službenik, koji je tamo zatekao maloljetnog L. D. i njegovog oca D. D. Policijski službenik je sa L. D., u prisustvu njegovog oca, obavio razgovor o okolnostima pod kojima je zadobio povrede i o tome sačinio službenu zabilješku”, saopšteno je iz policije.

Oni su pojasnili da je stariji Dragojević dva dana kasnije došao u PJ Podgorica i podnio prijavu protiv nepoznatog policijskog službenika zbog fizičkog napada na njegovog sina.

Prekomjernom silom direktno krše propise

Povodom ovog slučaja reagovalo je Udruženje Roditelja, pozivajući MUP i policiju da rade na zaštiti maloljetnih lica, a ne na njihovom “maltretiranju, batinjanju i prebijanju po ulicama”. "Zaprepašteni smo i zgroženi ponašanjem policije opisanom u izjavi koju je medijima dao glumac Davor Dragojević...

Uz uvažavanje rada policije i bez namjere da generalizujemo, želimo da ukažemo na neophodnost suzbijanja upotrebe prekomjerne sile pojedinih pripadnika policije, koji na taj način direktno krše pozitivne propise države Crne Gore", navodi se u saopštenju koje potpisuje Kristina Mijailović.

Galerija

Bonus video: