Retro frizure su hit ove jeseni

Nezaobilazna natapirana kosa na tjemenu može se upotpuniti punđom ili dodacima za kosu
270 pregleda 0 komentar(a)
retro frizure, Foto: Fashionising.com
retro frizure, Foto: Fashionising.com
Ažurirano: 28.10.2012. 17:52h

Kako svake prethodne, tako i ove godine, svi oni koji su u mogućnosti da posjete ''Salon international'' u Londonu, vrate se bogatiji informacijama o novim frizerskim trendovima za narednu sezonu.

Poznato je da je London centar dešavanja i da diktira modu, ne samo kada su frizure u pitanju, već i ostali modni pravci.

Ove godine su u modi retro frizure koje su prodrmale cijeli svijet, baš kao i kada je garderoba u pitanju. Napravljen je osvrt na osamdesete, pa i ranije šezdesete i tridesete.

Naravno, retro look je upotpunjen i proširen novim fazonima.

Bilo da se odlučite za kovrdže (čak i afro), razbarušeni rep sa strane, asimetrične, ili guste ravne šiške nećete pogriješiti!

Nezaobilazna natapirana kosa na tjemenu može se upotpuniti punđom ili dodacima za kosu. Možemo slobodno reći da su u trendu sve dužine kose.

Sjetite se samo Džeki Kenedi, Brižit Bardo, Fare Foset, Odri Hepbern, Mie Farou i drugih dama čije su frizure godinama kopirane.

Kada su u pitanju boje, moderni su što prirodniji tonovi, pa ako se ipak odlučite za farbanje, neka to bude neka nijansa braon boje (čokoladna, boja meda,...).

Za muškarce se preporučuje duža kosa sa različitim varijantama šiški, posebno dužih, kovrdžama, talasima, zulufima,...

Sjetimo se samo Klerk Gebla, Džejms Dina i Elvisa Prislija čiji je stil nezaboravan.

Naravno, osim njihovih, moderne su i mladalačke, razbarušene kose.

Ne zaboravite da je retro u modi, tako da imate široku lepezu različitih frizura za odabir, a sigurno će neka od njih baš vama dobro stajati!

Bonus video: