Rasvijetljeno 11 krađa u Nikšiću

Krivična prijava je podnijeta protiv V.R. (24) iz Nikšića, zbog osnovane sumnje da je, na štetu J.M. iz Nikšića, počinio krivično djelo krađa
54 pregleda 0 komentar(a)
Motorne testere, Foto: Uprava policije
Motorne testere, Foto: Uprava policije
Ažurirano: 26.10.2012. 12:27h

Službenici Područne jedinice Nikšić rasvijetlili su 11 krađa i, a zbog osnovane sumnje da su ih počinila, nadležnom tužiocu podnijeli krivične prijave protiv četiri lica.

Krivična prijava je podnijeta protiv V.R. (24) iz Nikšića, zbog osnovane sumnje da je, na štetu J.M. iz Nikšića, počinio krivično djelo krađa.

Policijske aktivnosti ukazuju na sumnju da je V.R, u periodu od 14. do 23. oktobra, iz kuće u izgradnji, vlasništvo oštećenog, koja se nalazi u mjestu Rubeža, ukrao građevinski i elektro materijal, kao i elektromotor mješalice za beton.

Osumnjičeni V.R. je, uz krivičnu prijavu, priveden zamjeniku Osnovnog državnog tužioca u Nikšiću.

Za izvršenje pet krivičnih djela – dvije teške krađe, dvije krađe i jednu sitnu krađu, na štetu firme „Vilusi“ d.o.o. Nikšić, vlasništvo G.D, sumnjiči se G.R. (24) iz Nikšića.

Sumnja se da je G.R, u proteklih mjesec i po dana, pet puta dolazio do hale pomenute firme u mjestu Kapino Polje, odakle je iz magacina otuđio pet motornih testera marke „Stihl“, dok je iz dvorišta otuđio metalnu špicu za razbijanje kamena, kao i četiri kamionske hidraulične dizalice, dva protiv požarna aparata i 35 litara nafte koji su se nalazili u parkiranim teretnim motornim vozilima.

G.R. je, kako se sumnja, krivična djela počinio na način što je uzimao ključ, koji se nalazio u jednoj od kancelarija u hali, sa kojim je otključavao magacin, dok je tokom krađa u dvorištu isključivao sklopku koja je napajala video nadzor i time onemogućio snimanje video zapisa izvršenja krivičnog djela.

Ukupna šteta pričinjena krivičnim djelima iznosi oko 6.000 eura.

Nikšićka policija pronašla je sve ukradene predmete kod lica koja su ih, kako se sumnja, kupila od G.R. i vratila ih vlasniku.

Službenici ove Područne jedinice podnijeli su nadležnom tužiocu i krivičnu prijavu protiv J.V. (23) i M.T. (25) iz Podgorice, zbog osnovane sumnje da su počinile pet imovinskih delikata – jednu krađu i četiri sitne krađe.

Sumnja se da su J.V. i M.T, tokom oktobra 2012. godine, iz trgovinskih objekata „Tempo“ i „Albona“ u Nikšiću, u više navrata otuđile alkoholna pića i druge proizvode.

Bonus video: