Veljović dobio pismo Kalača: Uvijek je bilo prljavih policajaca, ali ja nisam taj

“Za mene niko ne može potvrditi ili svjedočiti da sam učestvovao u kriminalnim radnjama"
106 pregleda 37 komentar(a)
Ažurirano: 26.10.2012. 10:03h

Savjetnik predsjednika države i bivši direktor Uprave policije Veselin Veljović tvrdi da on nikada nije naredio da se obustavi neka akcija, ali je potvrdio da je u policiji bilo i da će uvijek biti onih koji su umiješani u sumnjive poslove.

“Za mene niko ne može potvrditi ili svjedočiti da sam učestvovao u kriminalnim radnjama. Nezakoniti poslovi se kose sa mojim standarima ”, rekao je Veljović “Vijestima”.

U službenoj zabilješci koja je datirana 20. januara 2010. pokojni šef rožajske policije Ernad Kalač je napisao da je od tadašnjeg rukovodioca Područne jedinice Berana Nova Veljića dobio naređenje da obustavi akciju sprečavanja pretovara arapskih cigareta bez akciznih markica u pogonu bivše fabrike u tom gradu. Veljić mu je rekao, kako se navodi u dokumentu, da je takvo naređenje dobio “odozgo”.

Bivši načelnik u Beranama je rekao da se ne sjeća šta se dogodilo prije dvije godine.

Veselin Veljović nije potvrdio ni demantovao sadržaj zabilješke, ali je rekao da je uz pismo Kalača, u kome ga moli da pomogne njegovoj porodici ako mu se šta desi, dobio i više službenih zabilješki.

“Kompletan paket odmah sam proslijedio Milanu Tomiću sa zahtjevom da budu dostavljeni tužiocu na postupanje. Neka svako radi svoj dio posla”, rekao je Veljović, tvrdeći da ih nije čitao izuzev pisma koje je bilo lično.

U štampanom izdanju čitajte:

  • O odnosu Kalača i Veljovića
  • Zašto ćuti Božidar Vuksanović
  • Kako je policija pomogla Kalačima

Galerija

Bonus video: