Knežević Markovićevoj: Milice, na aerodromu je zabranjeno pušenje

Upravo taj dijalog sa aerodroma bilo je jedno od pitanja, koje su juče tužilje postavile predsjedniku "Atlas grupe"
589 pregleda 66 komentar(a)
Ažurirano: 26.10.2012. 08:26h

Predsjednik Atlas grupe Dušško Knežžević odbacio je optužbe triju bivših novinarki RTV “Atlas”, Olivere Čolović, Jelene Filipović i Milice Marković da su bile pod mobingom tokom rada na toj televiziji, objašnjavajući da se prema njima “čak i roditeljski odnosio”.

Knežević se juče u sudnici Osnovnog suda u Podgorici rekao da je njih tri dobro poznavao, te da im je u nekoliko navrata profesionalno, ljudski i čak novčano pomagao.

“Prema njima sam se odnosio kao prema kćerkama, jer sam znao čak i njihove porodice. Milici sam, dok je bila u porodičnim problemima, plaćao kiriju za stan, a Filipovićevoj sam uplatio 2.700 eura, koje je molbom tražila kao pomoć za doktorske studije. Osim toga, pomagao sam i profesionalno, upoznavao ih sa poznatim ljudima i na taj način omogućavao im intervjue kao recimo sa Ivicom Dačićem, Novakom Đokovićem i drugima”, rekao je juče Knežević.

On se na sudu pojavio nakon ranije najave sudije Miodraga Pešića da će ga prinudno privesti ukoliko se ne odazove pozivu da svjedoči.

Na dio njegovog svjedočenja prigovorila je Filipovićeva, koja je navela da je njena molba odobrena, ali da joj je na ime pomoći za doktorske studije uplaćeno svega 900 eura.

Knežević je kazao da su svi prijemi, koje je on organizovao, bili javni te da su na njima bili pozvani i drugi novinari, a ne samo njih tri.

“Sa njima sam sam uvijek imao normalnu i poslovnu komunikaciju, ništa preko toga. Možda sam nekada i pozvao Milicu da sjedne sa mnom, ali to nijesam činio na nepristojan ili vulgaran način, naročito zbog činjenice što se ti prijemi snimaju. Možda sam ih nekada i prigrlio tokom fotografisanja, ali isto kao što radim i sa drugim muškarcima i ženama, ništa više od toga”, pojasnio je Knežević, koji je negirao da je ikada od zaposlenih u “Atlas grupi” tražio da ga oslovljavaju sa “Di Kej”, kako su to tužilje navele.

Niko u našoj televiziji ne radi na crno”, rekao je Knežević

Predsjednik “Atlas grupe” naveo je da nikada Oliveru Čolović nije zvao “ribo”, već je oslovljavao sa “Olja”, a negirao je i da je bilo koga od direktora u RTV Atlas zvao “šibicar”. Knežević je pojasnio da se direktno nije miješao u zapošljavanje na RTV “Atlas”, ali da je sa saradnicima razmjenjivao mišljenja i o tome.

“Znam da je Filipovićeva radila za stalno u televiziji, a one kao saradnice na po godinu dana. Niko u našoj televiziji ne radi na crno”, rekao je Knežević.

Sudija Pešić najavio je juče da će 26. novembra izreći djelimičnu presudu za nematerijalni dio tužbe, koji se odnosi za mobing.

Bivše novinarke su za taj dio tražile da im se isplati po 10.000 eura, dok će se ročište za finansijsko vještačenje, koje se odnosi na dio njihovih optužbi za izbjegavanje obaveza iz radnog odnosa, nastaviti 10. decembra.

Zvao Duško Marković

Knežević je juče rekao da ga je potpredsjednik Vlade Duško Marković pozvao telefonom i tražio mu da njegovoj bratanici Milici Marković, koja je tada bila u 8. mjesecu trudnoće, daju rješenje za stalni odnos.

"Htio sam da učinim Markoviću, sa kojim sam prijatelj, pa sam nadležne u RTV ovlastio da je pozovu i da joj ponude ugovor zbog zdravstvenog osiguranja. Ona je to odbila", naveo je Knežević.

Takvo objašnjenje izmamilo je komentar Markovićeve: "Drivno baš divno. Kad tako radite i činite prijateljima, mogu misliti kako postupate sa neprijateljima".

Ko puši na aerodromu

Na jednom od ranijih ročišta Milica Marković ispričala je da su se jednom prilikom njih tri srele sa Kneževićem na beogradskom aerodromu, a potom navela dio njihove komunikacije tokom ispijanja kafe.

"Nakon što smo krenule da zapalimo cigaretu, pitali smo ga da li mu smeta pušenje. Knežević je tada, smješkajući se, odgovorio: Radi mene možete i ispod stola".

Upravo taj dijalog sa aerodroma bilo je jedno od pitanja, koje su juče tužilje postavile predsjedniku "Atlas grupe", da objasni šta je time mislio.

Knežević je Markovićevoj juče kratko odgovorio: "Milice, ali na aerodromu je zabranjeno pušenje".

Galerija

Bonus video: