Mladić osumnjičen da je pokrao kladionicu u kojoj radi

Sumnju se da je M.D (25) došao do kladionice, u kojoj je inače zaposlen, i otključao vrata kladionice ključem koji je kod sebe imao
76 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 25.10.2012. 10:22h

Radnik kladionice "Olimp" u naselju Vrela Ribnička u Podgorici M.D. (25) osumnjičen je za krađu 1.330 eura, koje su se nalazile u sefu.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, njihovi službenici su u kratkom roku rasvijetili krađu počinjenu na štetu sportske kladionice.

"Vlasnik firme "Multimat" d.o.M.V. je 24. oktobra došao u PJ Podgorica i prijavio da mu je prethodne večeri iz objekta sportske kladionice "Olimp", koja se nalazi u naselju Vrela Ribnička u Podgorici, otuđeno 1.330 eura koje su se nalazile u sefu. Policijski službenici su odmah postupili po prijavi i istog dana identifikovali i priveli osumnjičenog M.D. (25) iz Podgorice od kojeg je potom u policijskim prostorijama uzeta izjava", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da policijske mjere i radnje ukazuju na sumnju da je M.D, u noći između 23. i 24. oktobra došao do kladionice, u kojoj je inače zaposlen, i otključao vrata kladionice ključem koji je kod sebe imao.

"Sumnja se da je zatim iz sefa, nakon što je ukucao šifru koju je znao, otuđio 1.330 eura, a potom je fingirao da je sef nasilno otvoren na način što je pajserom natezao bravu kako bi se stekao utisak da je obijena. M.D. je zatim napustio objekat i udaljio se, a novac je iste večeri potrošio u kazinu", navodi se u saopštenju.

Protiv M.D. je Osnovnom državnom tužiocu u Podgorici, podnijeta krivična prijava.

Rasvijetlili dvije pljačke počinjena tokom ljeta

Policija je nadležnom tužiocu podnijela i krivičnu prijavu i protiv M.Lj. (29) iz Podgorice, zbog sumnje da je, na štetu V.R. iz Podgorice, počinio krivično djelo teška krađa.

"Sumnja se da je M.Lj. u noći između 17. i 18. avgusta upotrebom podesnog sredstva provalio u putničko vozilo "golf III", koje se nalazilo parkirano ispred kuće oštećenog, u Dalmatinskoj ulici. On je iz vozila, sumnja se, demontirao i otuđio CD plejer, a otuđio je i zimsku jaknu, dvije kožne torbice sa dokumentima i alkoholno piće koje se nalazilo na zadnjem sjedištu", navodi se u saopštenju.

Krivična prijava podnijeta je i protiv D.Lj. (33) i Đ.M. (27) iz Podgorice, zbog sumnje da su, na štetu B.P. iz Podgorice, počinili krivično djelo krađa.

"Njih dvojica su, kako se sumnja, 24. juna došli do porodične kuće B.P. u mjestu Doljani i ključevima koje su zatekli u kapiji od dvorišta oštećenog otključali ulazna vrata kuće, iz koje su zatim otuđili DVD uređaj, muzičku liniju i dvije baštenske garniture. Nakon što su otuđene stvari prevezli do stana M.Lj, on ih je prodao i novac zadržao za sebe", saopšteno je iz Uprave policije.

Bonus video: