Predstavljen žiri TV festivala u Baru

"Žiri je uspješno radio, ako u startu i nije bilo saglasnosti oko nekih stvari, lako smo nalazili zajednički jezik na kraju"
0 komentar(a)
TV festival Bar, Foto: Anto Baković
TV festival Bar, Foto: Anto Baković
Ažurirano: 24.10.2012. 17:52h

Na festivalskoj pres konferenciji u hotelu “Prinses ” predstavio se međunarodni žiri koji bira najuspješnija ostvarenja XVII Internacionalnog TV festivala (ITF).

"Zahvalan sam ovom festivalu što sam dobio mogućnost da odgledam mnogo dobre televizije jer ja nemam dobro mišljeenje o toj pojavi, za što naravno nisu krivi autori, već diktat masovnog uspjeha. ITF pokazuje da postoji i umjetnička televizija, uživao sam i u trominutnim formama i u ostvarenjima dugim po sto minuta.

Imali smo slatke muke oko izbora najboljih, da smo dali i više nagrada, ne bi došlo do devalvacije kvaliteta. Žiri je sa udaljenih pozicija na početku rada eleganto i kulturno pribiližavao stavove, dolazili smo do rješenja bez maksimalističkih zahtjeva i sujete", opisao je rad sa kolegama beogradski filmski i pozorišni reditelj Gorčin Stojanović.

Heronimo Molero iz Španije je kazao da je žiri imao naporan posao jer je bilo “mnogo dobrih filmova”

"Pohvalio bih selekciju i bilo bi jako dobro kada bi ove filmove vidio što veći broj gledalaca i van Bara. Žiri je uspješno radio, ako u startu i nije bilo saglasnosti oko nekih stvari, lako smo nalazili zajednički jezik na kraju", dodao je podgorički reditelj Nikola Vukčević.

Film i turizam

Akcentujući dobru selekciju takmičarskih programa, Rada Šešić iz Holandije poručila je crnogorskim TV stvaraocima da iskoriste šansu i apliciraju za novac iz holandskih fondova koji podržavaju TV produkciju.

Proglašenje najuspješnijih ostvarenja na XVII ITF zakazano je za petak veče 26. oktobra

"Bar me na prvi pogled podsjetio na festival La Rošel u Francuskoj, koji kombinuje film i turizam", rekla je ona.

Heronimo Molero iz Španije je kazao da je žiri imao naporan posao jer je bilo “mnogo dobrih filmova”, napominjući da je novi režim rada-gledanje filmova u svom domu putem linka bilo takođe prijatno zbog kvaliteta prijavljenih emisija.

"Razmatrali smo poruke koje nam šalju emisije, veliki je uspjeh festivala što je na njemu mnogo programa koji šire i afirmišu nadu, te predstavljaju visok nivo humanizma", istakla je Svetlana Čirkova iz Rusije.

Proglašenje najuspješnijih ostvarenja na XVII ITF zakazano je za petak veče 26. oktobra na svečanoj ceremoniji zatvaranja festivala.

Bonus video: