Bojan Z: Glupost i nepravda su motori modernog društva

Reporter portala Vijesti razgovarao je sa poznatim pijanistom o muzici, istoriji džeza, situaciji u Evropi, modernom društvu
3 komentar(a)
Ažurirano: 24.10.2012. 15:41h

Proslavljeni džez pijanista i kompozitor Bojan Zulfikarpašić, poznat kao Bojan Z, nastupio je u Kotoru, u srijedu 24. oktobra sviraće na Cetinje, a svoju turneju po Crnoj Gori završiće u četvrtak 25. oktobra u Podgorici.

Zulfirkapašić je dobitnik brojnih priznanja za svoj rad u Francuskoj, gdje živi od 1988. godine. Autor je mnogih albuma, a repertoar sa njegovog posljednjeg albuma "Soul Shelter" predstaviće ljubiteljima muzike u Crnoj Gori.

Reporter portala Vijesti Zoran Bojović razgovarao je sa poznatim pijanistom o muzici, istoriji džeza, situaciji u Evropi, životu na selu...

Prema ocjenama muzičara, proces evropeizacije ide u "piiiiip"

Zulfikarpašić za sebe kaže da je optimista jer da to nije ne bi se bavio muzikom, a o pitanju Evrope ima posebno zanimljivo mišljenje.

Prema ocjenama muzičara, proces evropeizacije ide u "piiiiip".

Bojan Z u srijedu 24. oktobra svira na Cetinju u zgradi Ministarstva kulture. Njegov nastup u Podgorici održaće se u velikoj sali KIC-a "Budo Tomović". Koncerti počinju u 20 sati.

Pogledajte video intervju sa Bojanom Zulfikarpašićem.

Video: Zoran Bojović

Galerija

Bonus video: