ZLOČIN BEZ KAZNE

Šest godina od ubistva Srđana Vojičića. Ko ne želi da se nađu ubice?

Puniša Vojičić u svojoj piramidi “nacrtao” je imena onih za koje smatra da su odgovorni
169 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 24.10.2012. 09:10h

Šest godina crnogorska policija i tužilaštvo neće ili ne žele da rasvijetle ubistvo Srđana Vojičića i pokušaj atentata na književnika Jevrema Brkovića.

Šest godina zločin je bez kazne, a po svemu sudeći, ni nove promjene u vrhu policije neće donijeti neke pomake da se to ubistvo napokon riješi, a ubice nađu tamo gdje im je i mjesto.

Od prve noći kada je ubijen pratilac književnika Jevrema Brkovića u medijima se pominjalo nekoliko imena mogućih počinilaca, opisi načina izvršenja ali niko u policiji niti tužilaštvu do sada nije javno saopštio dokle je stigla istraga i šta su pokazala brojna vještačenja tragova nađenih na mjestu gdje je Vojičić ubijen.

Godine za nama ali ni promjene u vrhu policije nijesu timu za rasvjetljavanje neriješenih ubistava dale vjetar u leđa da se riješi makar neki zločin iz ranijeg perioda, pa tako ni Vojičićevo ubistvo.

Godinama paralelnom istragom se bavi stric ubijenog Srđana - Puniša Puco Vojičić, koji smatra da dok je “vladajuća partija na vlasti ovaj zločin neće biti riješen”.

Puniša Vojičić u svojoj piramidi “nacrtao” je imena onih za koje smatra da su odgovorni zbog toga što su ubice njegovog bratanića još uvijek na slobodi.

“Dok je Veljović na mjestu savjetnika predsjednika Vujanovića ali i Vuksanovića, koji me podsjeća na svog prethodnika, i njihovih timova, koji se 'ubiše' tragajući za ubicama - ubice mogu mirno da se šetaju gradom”, smatra Vojičić, koji je rad na relaciji sud-tužilaštvo, takođe označio kao mjesto koje ne treba “da sjekira mafiju”.

Stric ubijenog Srđana, tvrdi da se sve zna ko je u noći 24. oktobra 2006. godine ispred stana književnika, ubio njegovog bratanića.

“Sve se zna, a to dobro zna i Brković samo iz nekog razloga to ne želi da kaže”, tvrdi Vojičić, koji navodi da mu godinama tokom istrage “podmeću nova imena mogućih ubica, ali da on zna ko su te osobe”.

“Za sve ove moje tvrdnje posjedujem dokumentaciju da bih mogao i roman da napišem. Zbog te istrage sam godinama meta mnogih koji mi prijete, lome lokal, pale grob brata i sinovca, finansijski uništavaju i prebijaju sina...”, navodi Vojičić, koji ističe da neće stati sve dok se ne otkriju ubice njegovog bratanića.

Srđan Vojičić ubijen je prilikom napada na pisca Jevrema Brkovića, a pretpostavlja se da je motiv zbog toga što su se neki biznismeni i ljudi na vlasti prepoznali u njegovoj knjizi „Ljubavnik Duklje“, čija je tema veza između organizovanog kriminala i vladajuće političke elite u Crnoj Gori.

Brković je te noći vidio samo siluete, najvjerovatnije, trojice napadača, koji su na njega nasrnuli metalnim šipkama, dok je jedan ispalio smrtonosne metke u Vojičića, koji je krenuo da zaštiti pisca.

Galerija

Preporučujemo za Vas