STRELJAŠTVO

Perišić treći u Širokom brijegu, Budvani drugi ekipno

Nikola Perišić (SK Herceg Noni) je zauzeo 3. mjesto u pojedinačnoj konkurenciji, dok je kombinovani tim SK Budve završio na 2. poziciji u ekipnom plasmanu.
0 komentar(a)
Ažurirano: 24.10.2012. 10:44h

Na tradicionalnom takmičenju u gađanju Glinenih golubova "Grand Prix Široki Brijeg" - disciplina olimpijski TRAP, koje je proteklog vikenda u tom gradu okupilo 25 strijelaca iz Hrvatske, Crne Gore, Srbije i BiH, crnogorski takmičari su ostvarili vrlo dobre plasmane.

Nikola Perišić (SK Herceg Noni) je zauzeo 3. mjesto u pojedinačnoj konkurenciji, dok je kombinovani tim SK Budve završio na 2. poziciji u ekipnom plasmanu.

Na ovom takmičenju su po prvi put primjenjena nova ISSF pravila, pa su se Perišić i Ivo Stanišić (SK Budva) najprije plasirali za četvrtfinale (8 najboljih nakon kvalifikacija).

Perišić je zatim otišao korak dalje plasmanom u polufinale, zajedno sa hrvatskim olimpijcima Josipom (finale OI Peking) i Antonom Glasnovićem (finale OI London), kao i bosanskim reprezentativcem Stijakovićem.

U dramatičnom polufinalu Anton Glasnović je pogodio svih 15 od 15 izbačenih meta, Josip Glasnović 14/15, Perišić 13/15, dok je Stijaković ostvario 12/15 pogodaka.

U raspucavanju za medalje, na novih 15 meta, Perišić je za bronzu pobjedio Stijakovića, dok je za prvo mjesto Anton bio bolji od Josipa Glasnovića.

U ekipnoj konkurenciji, ekipa "Budva", za koju su nastupali Ivo Stanišić (108 pogodaka), Nikola Marković (101) i hrvat Stjepan Šop (SK Pleternica, 110 pogodaka), zauzela je odlično drugo mjesto sa 319 pogodaka, iza hrvatskog tima "Gaj" Zagreb (Glasnović, Glasnović, Fiolić) koji su imali 349 pogodaka.

Takmičenje je obilježio i povratak takmičenjima Dragana Mrkajića, najboljeg crnogoskog trapaša u predolimpijskoj sezoni 2011, koji je u maju doživio tešku saobraćajnu nesreću i koji se, evidentno je, uspješno oporavlja.

Preporučujemo za Vas