ČEKAJUĆI MRAZ

Znaju gdje će biti projekcija Balaševićevog filma, ali ne i kad

Konačno se mogu i vratiti ulaznice, i to u poslovnici turističke agencije Montenegro Tourist Service
2 komentar(a)
Đorđe Balašević, Foto: Luka Zeković
Đorđe Balašević, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 27.03.2019. 19:11h

Prošlo je više od mjesec dana od kada je odložena crnogorska premijera filma Đorđa Balaševića "Kao rani mraz", datum naknadne projekcije još je nepoznat, ali je, po navodima organizatora, izvjesno da će se ona odigrati u sali podgoričke Gimnazije "Slobodan Škerović".

Prema saopštenju organizatora manifestacije "Osmjeh se vratio u grad", u okviru koje je premijera filma trebalo da bude održana 17. septembra na Stadionu malih sportova u Podgorici, plan je da u sali podgoričke Gimnazije budu održane dvije projekcije - jedna za gledaoce koji imaju kartu za tribine i druga za gledaoce sa kartama za parter.

Konačno se mogu i vratiti ulaznice, i to u poslovnici turističke agencije Montenegro Tourist Service (Profesorska zgrada preko puta Delta Citya), gdje će organizator refundirati plaćeni iznos novca. Iz MTS-a, koji je saopštenje poslao  poslije 18 časova, sat i po nakon toga nismo mogli dobiti informaciju o tome koliko će novca biti vraćeno onima koji su kupili paket ulaznicu za koncert i film.

Ilija Kaluđerović se nije javljao na telefon, a Slađana Ivezić nam je porukom saopštila da te informacije možemo dobiti na broj telefona agencije (020 - 511-200) u, kako je navela, “prikladno vrijeme”, tokom radnog vremena do 19 sati. Na pitanje da li to znači da ni ona nema informaciju, nije odgovorila.

"Od projekcije filma nijesmo odustali, nemamo u planu njegovo otkazivanje jer ne želimo da razočaramo ljubitelje Đorđa Balaševića koji strpljivo čekaju novi datum i željno iščekuju crnogorsku premijeru njegovog filmskog ostvarenja. Međutim, kao što smo već naglasili realizacija novog datuma ne zavisi isključivo od MTS-a", navodi se u saopštenju.

Isti razlozi zbog kojih još nema datuma projekcije navedeni su i u saopštenju koje su iz MTS-a dostavili "Vijestima" 2. oktobra, a kao tada i sada se organizatori "nadaju da će do kraja nedjelje" znati kojeg dana će se desiti projekcija.

Informacije o naknadnoj projekciji nismo mogli dobiti ni od Olivere Balašević, supruge “panonskog mornara”, jer nije odgovarala na pozive "Vijesti". Crnogorska premijera filma "Kao rani mraz" u septembru je odložena zbog vremenskih neprilika.