PODNIJETA KRIVIČNA PRIJAVA

Podgorica: Policija u dvorištu osnovne škole oduzela 60 grama marihuane

"Službenici CB Podgorica će nastaviti sa aktivnostima obilaska škola i školskih dvorišta, drugih lokacija na kojima se okuplja mlađa populacija, kao i ostalih lokacija za koja postoje saznanja u vezi sa zloupotrebom opojnih droga, a sve u cilju preventivnog djelovanja i sprječavanja vršenja krivičnih djela i prekršaja koji su u vezi sa narkoticima"
104 pregleda 3 komentar(a)
marihuana, Foto: Shutterstock
marihuana, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 13.06.2018. 10:33h

Policija je u dvorištu osnovne škole pronašla i oduzela 60 grama marihuane.

Kako je saopšteno iz Uprave policije njihovi službenici u sklopu planskih aktivnosti obilazaka škola i nadzora školskih dvorišta, kod dva lica pronašli su opojnu drogu marihuanu težine oko 60 grama, dok su nekoliko dana prije toga kontrolom jednog lica pronašli i oduzeli još 60 grama marihuane.

"Službenici Stanice policije za javni red i mir CB Podgorica su naime, 11.06.2018. godine, u sklopu planskih aktivnosti obilazaka škola i nadzora školskih dvorišta, realizovali operativnu aktivnost i u dvorištu jedne osnovne škole u Podgorici, kontolom N.C. (19) i L.Đ. (19) pronašli i oduzeli staklenu teglu sa pvc kesicama sa sadržajem biljne materije tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana težine oko 60 grama. Ova lica predata su inspektorima Odsjeka za borbu protiv droge na dalje postupanje, a državni tužilac je naložio vještačenje oduzete materije".

Dodaju da je 8. juna u ulici Mila Radunovića, kontrolom vozila kojim je upravljao N.T. (19) pronašli i oduzeli pvc kesicu sa sadržajem biljne materije tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana težine oko 60 grama.

"Opojna droga i lice predati su Odsjeku radi daljeg postupanja. O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu koji je naložio da se protiv N.T. podnese krivična prijava zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. Službenici CB Podgorica će nastaviti sa aktivnostima obilaska škola i školskih dvorišta, drugih lokacija na kojima se okuplja mlađa populacija, kao i ostalih lokacija za koja postoje saznanja u vezi sa zloupotrebom opojnih droga, a sve u cilju preventivnog djelovanja i sprječavanja vršenja krivičnih djela i prekršaja koji su u vezi sa narkoticima", navodi se u saopštenju policije.