ISPRAVKA

Armstrong skinuo s Tvitera titule sa Tur de Fransa

"Podižem petoro djece. Pomažem ljudima u borbi protiv raka. Plivam, vozim bicikl, trčim i igram golf kada stignem", navodi se od danas u biografiji 41-godišnjeg bicikliste
0 komentar(a)
Armstrong, Foto: Reuters
Armstrong, Foto: Reuters
Ažurirano: 23.10.2012. 12:39h

Bivši američki biciklista optužen za sistematsko dopingovanje Lens Armstrong izbrisao je danas sa svog Tviter profila da je tokom karijere osvojio sedam titula "Tur de Fransa".

"Roditelj petero predivne djece, sedmostruki osvajač Tur de Fransa. Konstantni borac protiv raka i povremeni učesnik triatlona", pisalo je na Armstrongovom Tviteru sve do ponedjeljka kada je Međunarodna biciklisticka federacija (UCI) potvrdila odluku Americke anti-doping agencije (USADA) o oduzimanju svih sedam titula i doživotnoj suspenziji.

"Podižem petoro djece. Pomažem ljudima u borbi protiv raka. Plivam, vozim bicikl, trčim i igram golf kada stignem", navodi se od danas u biografiji 41-godišnjeg bicikliste, čiji profil na Tviteru trenutno ima 3.800.000 posjetilaca.

Organizatori "Tura" saopštili su da neće proglašavati nove pobjednike, dok će u petak donijeti odluku da li će Armstrong morati da vrati novac osvojen na trkama.

Mediji navode da bi Amerikanac mogao da ostane i bez 7.5 miliona dolara, pa čak i 150 miliona, koliko je mogao da zaradi od sponzora i raznih bonusa, a spominje se i mogućnost odlaska u zatvor zbog lažnog svjedočenja pred sudom.

Američki sud je iz istog razloga osudio bivšu atletičarku Merion Džons na šest mjeseci zatvora.

Armstrong je do doping afere važio za jednog od najboljih biciklista svih vremena, koji je nakon što je pobijedio rak testisa i vratio se sportu od 1999. do 2005. godine osvojio rekordnih sedam titula na "Tur de Fransu".

Preporučujemo za Vas