Policija na graničnom prelazu Sitnica zaplijenila oko 19 kg skanka

Uhapšeni državljani Albanije E.D. (28) i .O.D. (29), a pored droge zaplijenjeni su i vozilo, putne isprave i mobilni telefoni
107 pregleda 6 komentar(a)
Ažurirano: 21.10.2012. 13:42h

Crnogorska policija i Uprava carina na graničnom prelazu Sitnica, kod albanskih državljana, E.D. (28) i .O.D. (29) pronašli su i oduzeli 18.659 grama opojne droge skank, mapu puta, putničko motorno vozilo, putne isprave i mobilne telefone

"Detaljnim pregledom vozila, albanskih registarskih oznaka, kojim je upravljao E.D. iz Albanije, u podu prednjeg i zadnjeg dijela pronađena su 33 pakovanja, sa sadržajem suve biljne materije, tamno zelene boje, nepoznatog porijekla, za koju se sumnja da je opojna droga skank, mase 18,659 grama. U vozilu se, pored E.D. na mjestu suvozača nalazila i albanska državljanka O.D.", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Dodaje se da je utvrđeno da su osumnjičeni E.D. i O.D. pokušali da preko prelaza Sitnica prokrijumčare drogu iz Albanije, preko Crne Gore i Bosne i Hercegovine do Hrvatske, o čemu svjedoči i mapa puta koju su službenici UP i UC pronašli i oduzeli.

U akciji su pored 33 pakovanja opojne droge, mape puta oduzeti i vozilo, putne isprave i mobilni telefoni.

Policija je podnijeli krivične prijave Višem državnom tužiocu u Podgorici protiv E.D. i O.D. zbog sumnje da su izvršili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Osumnjičeni su uz krivičnu prijavu sprovedeni zamjeniku Višeg državnog tužioca u Podgorici na dalju nadležnost.

Galerija

Bonus video: