Milan Vujanović pištoljem krenuo na policijsku blokadu

Vujanović je, prema navodima policije, u gepeku automobila švercovao čak 50 kilograma skanka
1094 pregleda 19 komentar(a)
Ažurirano: 21.10.2012. 11:21h

U naselju stara Zlatica prije dvije noći odigrala se prava drama - policajci u civilu uspjeli su poslije filmskih scena da uhapse Podgoričanina Milana Vujanovića (39), koji je uz prijetnju oružjem pokušao automobilom da probije policijsku blokadu.

Vujanović je, prema navodima policije, u gepeku automobila švercovao čak 50 kilograma skanka. Podgoričanin je, u planiranoj akciji, pokušao da probije blokadu policije, ali nije uspio da pobjegne, saopštila je Uprava policije.

Prilikom pokušaja bjekstva, policajcima je, prema istim informacijama, prijetio pištoljem, a uspio je i da izazove lakšu saobraćajku.

Vujanović je uhapšen odmah poslije podvožnjaka prema Smokovcu, koji se nalazi u blizini kafane “Smederevo” u podgoričkom naselju Stara Zlatica.

Mještani tog naselja, koje je novinar “Vijesti” juče zatekao nedaleko od mjesta na kojem je “pao” diler, kazali su da su im policajci, nakon što se sve završilo, rekli da se dogodila saobraćajka, i da niko od njih nije pomenuo da je uspješno završena akcija hapšenja dilera.

"Vidio sam automobil koji prolazi pored kuće oko 22 časa. Iza njega su bili policajci u civilu sa najmanje jednim vozilom. Kada je automobil prošao podvožnjak i krenuo da se penje uzbrdo, sačekala ga je policijska blokada. Čini mi se da je bilo, najmanje dva vozila policije, plus policajci u civilu koji su ga pratili" kazao je očevidac akcije policije.

Mještanin, koji živi nedaleko od podvožnjaka, rekao je “Vijestima” da se u tim trenucima nalazio na većoj udaljenosti od policije, tako da, osim vike, nije uspio da čuje kako je vozač automobila prijetio policajcima.

"Prvo sam čuo tup udarac, nakon što su prošli podvožnjak, odmah potom i neku viku. Nijesam mogao da vidim šta se desilo i kako su ga zaustavili, jer mi je pogled zaklanjao podvožnjak. Kasnije sam, sa nekoliko drugova, vidio manje oštećenje na autu osobe koju su policajci pratili. Bilo je nekoliko vozila u kojem su bili policajci, neki od njih u civilu" rekao je drugi očevidac.

Nakon uspješno završene akcije, prema informacijama “Vijesti”, patrola saobraćajne policije je izvršila uviđaj na mjestu gdje je Vujanović izazvao saobraćajku.

Iz Uprave policije (UP) su saopštili da su pregledom vozila, beranskih registarskih oznaka, u prtljažniku pronašli 50 kilograma skanka, koji je bio upakovan u vakumiranim providnim kesama, u dva džaka po 25 kilograma.

Policija sumnja da je Vujanović namjeravo da prokrijumčari drogu van Crne Gore, na šta, kako su naveli, ukazuje broj i način pakovanja opojne droge.

"Ovom aktivnošću službenici UP prekinuli su još jedan lanac krijumčarenja droga sa područja Albanije prema Crnoj Gori i zemljama u okruženju" dodaje se u saopštenju.

Od Vujanovića je oduzet i pištolj marke „CZ“ model 99 sa 15 komada municije i vaga za precizno mjerenje droga, koja je pronađena u vratim oduzetog vozila.

Policija je juče u toku dana višem državnom tužiocu u Podgorici podnijela krivičnu prijavu protiv Vujanovića zbog osnovane sumnje da je izvršio krvična djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materijala.

Prema informacijama “Vijesti” iz policije, Podgoričanin je sinoć sproveden i kod istražnog sudije Višeg suda u Podgorici, koji mu je odredio 30 dana pritvora u Spužu.

Galerija

Bonus video: