Odbojkašice Morače ciljaju prvo finale

Klub okuplja oko 300 djevojčica različitog uzrasta, a taj broj se povećava iz dana u dan
51 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 20.10.2012. 13:32h

Za svega tri godine postojanja, Ženski odbojkaški klub Morača zauzeo je mjesto u vrhu crnogorske ženske odbojke. Nakon što je u prvoj godini postojanja ekspresno ušao u elitu, u protekle dvije sezone najmlađi podgorički klub dva puta je igrao u polufinalu plej-ofa (oba puta je gubio od budućeg šampiona, prvo Luke Bar, a onda Budućnosti), a prošle sezone je stigao i do polufinala Kupa, gdje je bolja bila Luka Bar, kasniji pobjednik ovog takmičenja.

U predstojeću sezonu Podgoričanke ulaze oslabljene za iskusnu srednju blokerku Danijelu Gošović, ali jače za reprezentativku, srednju blokerku Tijanu Jakić i libera Draganu Vulović.

"U novoj sezoni su ambicije da ponovimo prošlogodišnji rezultat i da pokušamo da napravimo korak dalje, da uđemo u finale plej-ofa. Do tog cilja pokušaćemo da dođemo pobjedom protiv gradskog rivala, šampiona Budućnosti, koja je u ovom trenutku mnogo jača i iskusnija ekipa, i ima šest seniorskih reprezentativki. Koliko je to realno sa ekipom koja ima šest kadetkinja i dvije pionirke, pokazaće predstojeća sezona. U svakom slučaju, naš mladi tim svakodnevno napreduje", kaže trener Morače Marko Radusinović.

Sa mjesta trenera na mjesto sportskog direktora prešao je Predrag Đonović, koji je zadovoljan rezultatima u prošloj sezoni.

"Dva polufinala u seniorskoj konkurenciji i osvojeno juniorsko prvenstvo govori da smo radili izuzetno dobro i da ekipa napreduje u svakom pogledu. Četiri djevojke, Novaković, Pejović, Mandić i Janjević prvi put su igrale ligu, i uz Mariju Đonović i iskusne Ječmenović i Gošović napravile zaista odličan rezultat. Postali smo ekipa koju svi respektuju", ističe Đonović.

U novoj sezoni Morača” očekuje “barem jedno finale”.

"Djevojke su starije za godinu. Napustila nas je Danijela Gošović kojoj dugujemo zahvalnost na podršci i pomoći koju je pružila ovoj mladoj ekipi u prošloj sezoni. Došla su Jakić i Vulović, sa kaljenja iz Nikšića se vratila Milica Petričević. Oslanjamo se samo na domaće snage i primjer smo ostalim klubovima kako treba da se radi. Ulogu favorita, naravno, prepuštamo mnogo starijim ekipama Budućnosti i Luke Bar, ali im i poručujemo- “vidimo se u nekom finalu”, dodao je Đonović.

Koliko kvalitetno se radi u Morači govori i podatak da je u kadetskoj reprezentaciji, koja će krajem marta i početkom aprila iduće godine nastupiti na Evropskom prvenstvu u Baru, sedam igračica iz ovog podgoričkog kluba (Marija Đonović, Iva Mandić, Nevena Pejović, Nađa Janjević, Nataša Matanović, Jovana Vukčević, Katarina Budrak).

"Očekujem da Odbojkaški savez Crne Gore našeg trenera Marka Radusinovića narednih dana postavi i zvanično za selektora kadetske reprezentacije, jer je već godinu i po vršilac dužnosti. On to zaslužuje svojim radom, zalaganjem i ulaganjem u odbojkaški sport", zaključio je Đonović.

Trofejni u mlađim kategorijama

Kako kažu u Morači“, klub je osnovan u junu 2009. godine “kao dugogodišnja želja i ideja više ambicioznih i dokazanih trenera sa namjerom da od mladih igračica iz Podgorice naprave tim koji će za kratko vrijeme postati sportski brend glavnog grada i šire u ženskoj odbojci”.

Klub okuplja oko 300 djevojčica različitog uzrasta, a taj broj se povećava iz dana u dan.

"Dobili smo epitet najmasovnijeg kluba u Crnoj Gori. Takmičimo se u svim mlađim kategorijama, gdje smo za ove tri godine ostvarili odlične rezultate. Tri godine smo pionirski prvaci države, te po jednom kadetski i juniorski. U svim reprezentativnim selekcijama, izuzev seniorske, imamo zapažen broj naših odbojkašica", kaže Marko Radusinović.

Budućnost brani titulu, danas 1. kolo

Duelima u Podgorici, Pljevljima i Baru, danas počinje takmičenje u Prvoj ligi odbojkašica. Budućnost Zetatrans, koja brani titulu, u Pljevljima igra protiv AOK Rudara (16 časova), od 18 časova pobjednik Kupa i poraženi finalista plej-ofa, Luka Bar dočekuje Budvu, dok se sat kasnije u Podgorici sastaju Morača i barski Galeb.

U nedjelju (18) se u Kotoru sastaju Gimnazijalac i Nikšić.

U prvom kolu je slobodan Herceg Novi.

Po završetku ligaškog dijela, četiri prvoplasirane ekipe igraće plej-of.

Bonus video: