Među carinicima ima i švercera

Uprava carina zbog propusta u službi, od početka godine pokrenula 11 disciplinskih postupaka
0 komentar(a)
debeli brijeg, Foto: Arhiva "Vijesti"
debeli brijeg, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 20.10.2012. 16:33h

Uprava carina od početka godine pokrenula je disciplinski postupak protiv 11 službenika zbog nemarnog odnosa prema poslu i šverca robe.

“Vijestima” je, iz te institucije na čijem je čelu Vladan Joković, saopšteno da je osam službenika kažnjeno novčano, dvojica su oslobođena odgovornosti, a protiv jednog je u toku postupak zbog sumnje da je krijumčario robu.

"Zbog počinjenog težeg disciplinskog prekršaja Zakona o državnim službenicima i namještenicima – neizvršavanja ili nesavjesnog, neblagovremenog ili nemarnog vršenje službenih obaveza, za osam službenika izrečena je disciplinska mjera – novčana kazna, dok su dva službenika oslobođena disciplinske odgovornosti. Za jednog službenika disciplinski postupak je u toku zbog sumnje da je prekoračio ovlašćenja radnog mjesta na način što je krijumčario robu, te tako zloupotrijebio službeni položaj", kazali su iz Uprave carina.

Menadžer za odnose s javnošću Marija Bulajić-Škuletić navela je da je Uprava carina pokrenula disciplinske postupke protiv službenika na graničnom prelazu Krasovići.

Preko tog graničnog prelaza, tokom avgusta ove godine, nekoliko automobila sa drogom, nesmetano je prošlo, a nakon toga nartkotike su pronašli hrvatski carinici. Osim droge, našim carinicima promicali su i ljudi sakriveni u prtljažniku, ili iza sjedišta.

U tom mjesecu Granična policija Hrvatske zaplijenila je rekordnih 25 kilograma čistog heroina, koji je došao iz Crne Gore i prošao carinu na Debelom brijegu.

U “citroenu”, italijanskih registracija, otkriveno je 47 paketa sa ukupno 24,809 kilograma narkotika, za kojeg je preliminarnom istragom utvrđeno da je riječ o čistom heroinu.

Riječ je o heroinu visoke čistoće, kojem je procijenjena vrijednost u uličnoj preprodaji u Hrvatskoj čak 1.300.000 eura.

Hrvatska policija ljetos je spriječila i 22-godišnjeg državljanina SAD, albanskog porijekla, da u njihovu državu prošvercuje rođaka sakrivenog među paprikama u prtljažnku kola...

Bonus video: