Berane: Uboden nožem dok je pokušavao da razdvoji zavađene

Korać je nakon tuče prevezen u Opštu bolnicu u Beranama, gdje je zadržan na liječenju i njegovo zdravstveno stanje je stabilno
121 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 19.10.2012. 07:02h

Beranac Srđan Korać uboden je nožem, ni kriv ni dužan, u tuči koja se dogodila na terasi kafane “Aerodrom” u mjestu Dolac.

Korać je nakon tuče prevezen u Opštu bolnicu u Beranama, gdje je zadržan na liječenju i njegovo zdravstveno stanje je stabilno.

U trenucima kad je uboden nožem, oko dva časa poslije ponoći u utorak, razdvajao je zavađene u tuči koja je izbila nakon kraćeg verbalnog sukoba.

Nožem ga je slučajno ubo sugrađanin E. Rastoder (38), protiv kojeg je podnijeta krivična prijava, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo ugrožavanje opasnim oruđem pri tuči i svađi.

U saopštenju Uprave policije piše da je u tom ugostiteljskom objektu došlo do svađe između dvije grupe osoba, a potom i do fizičkog kontakta između nekoliko njih.

“Sumnja se da se konflikt nastavio na terasi i dijelu ispred lokala, gdje je E. R. sa nožem u ruci krenuo ka jednoj osobi, koja je izbjegla udarac nožem, nakon čega je treća osoba udarila E. R. pesnicama u glavu. S. K., koji nije bio akter svađe i tuče, pokušao je da spriječi dalji fizički kontakt između dvije grupe osoba i tada mu je, sumnja se, u gužvi koja je nastala E. R. zadao ubodnu ranu nožem u predjelu desne slabine”, piše u saopštenju policije.

O događaju je obaviješten nadležni tužilac koji je kvalifikovao krivično djelo, a na licu mjesta je izvršen uviđaj.

Tužilac je naložio da se od svih aktera svađe i tuče uzmu izjave, što je i učinjeno, kao i da se krivična prijava protiv Rastodera procesuira u redovnom postupku.

Bonus video: