Radonjić u subotu na kvalifikacionom turniru u Rumuniji

"Važno je da pobijedim u prvom meču, i da borbu završim bez povrede, kako bi spreman ušao u finale", rekao je Radonjić na konferenciji za novinare.
135 pregleda 1 komentar(a)
Goran Radonjić, Foto: Zoran Đurić
Goran Radonjić, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 18.10.2012. 13:43h

Crnogorski kik bokser Goran Radonjić učestvovaće u subotu u rumunskom Aradu na posljednjem kvalifikacionom turniru Super Kombat, koji će direktno prenositi Eurosport, saopšteno je iz njegovog štaba. Njegov prvi rival je Rumun Razvan Gita.

Na kvalifikacionom turniru učestvuju četiri borca, od kojih će samom pobjednik izboriti na završni turnir Super kombat Gran prija. Radonjić je kazao da mu je velika čast je pozvan da budem jedan od četvorice učesnika završnog turnira.

"Čitav svijet, putem Eurosporta, moći će da vidi koliko mogu i koliko vrijedim. Odradio sam puno sparing mečeva. Zadovoljan sam kako su protekle pripreme. Važno je da pobijedim u prvom meču, i da borbu završim bez povrede, kako bi spreman ušao u finale", rekao je Radonjić na konferenciji za novinare.

On je naglasio da ga očekuje težak posao, podsjećajući da za sat i po treba odraditi dvije borbe.

"Ovo je jedan od najačih ovogodišnjih završnih turnira. Spreman sam i očekujem pobjedu", zaključio je Radonjić.

Prema propozicijama, mečevi traju tri runde po tri minuta, po pravilu K1. Na turniru, osim Radonjića i Gite, učestvuju Amerikanac Stiv Benks i Čeh Roman Klejbl. Bolji iz polufinalnih borbi u finalu odlučiće pobjednika i učesnika finalnog turnira.

Trener crnogorskog borca, Predrag Lekić, kazao je da Radonjić ima kvalitet za završni turnir. On je ponovio da je cilj Radonjića da jednog dana bude u samom vrhu boraca K1 i da se pojavi u nekom od superfinalnih turnira.

"Da bi dotle došao, on mora sada da upiše dvije pobjede. Prvi rival je Razvan Gita, izuzetan borac. Tehnički dotjeran, koji iza sebe ima veliko iskustvo. To je domaći borac, pa samim tim Radonjiću neće biti lako", rekao je Lekić.

On je podsjetio da je Radonjić u septembru odličnog Mađara Tihamera Brunera.

"U tom meču je pokazao da je sazrio kao borac. Boravio je u Holandiji gdje je imao kvalitetne sparing partnere, koje nažalost nema u Crnoj Gori. Posljednjih 20 dana je trenirao u Aristonugdje smo se potrudili da na najbolji mogući način izbrusi formu", rekao je Lekić.

On je ponovio da je optimista i da Radonjić kvalitetima može mnogo dalje od kvalifikacionog turnira. Borbe u Aradu počeće u 20 sati.

Bonus video: