Biljke koje čuvaju ljepotu

151 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 18.10.2012. 12:06h

Mekana i glatka koža čini da se osjećate super. Muškarci ne mogu imati mekanu kožu lica zbog brade. Međutim, žene bi trebalo da imaju takvu kožu. Ti faktori poboljšavaju ljepotu svake žene. Nekoliko proizvoda koji su dostupni na tržištu pomoći će vam da dobijete lijepu kožu i ten. Međutim, ovih dana mnoge žene se opredjeljuju za prirodne lijekove kako bi imale savršenu kožu. Ako želite dobiti mekanu i glatku kožu bez korištenja umjetnih proizvoda, evo nekoliko biljaka koje vam u tome mogu pomoći.

Aloe vera

Gel od ove zelene biljke može vam pomoći da dobijete glatku i mekanu kožu.

Utrljavajte redovno gel aloe vere na vaše lice 3-4 minuta. Aloe vera smanjuje akne i previše osunčan ten.

Bijeli sljez

Naći ćete ovaj sastojak u većini kozmetičkih proizvoda. Samo utrljajte bijeli sljez na vaše lice da biste dobili mekanu i sjajnu kožu.

Šećer u ovoj biljci otvara pore, uklanja mrtve stanice kože i daje prirodni sjaj na vašem licu. Možete koristiti bijeli sljez za piling lica.

Pomiješajte s uljem čajevca i nanesite na lice i vrat jedanput u sedmici.

Gavez

Ova biljka se može naći u bilo kojem organskom vrtu. Gavez sadrži alantoin koji je prirodni omekšivač kože. Možete pronaći ove biljke u mnogim mastima i kremama za lice.

Potopite lišće gaveza 2-4 sata, a zatim ih izgnječite u glatku pastu. Pomiješajte s maslinovim uljem i nanesite na lice. Možete čak dodati cvijeće lavande kako biste dobili najbolje rezultate.

Lavanda

To je još jedna biljka uz pomoć koje možete dobiti mekanu i glatku kožu, bez puno napora. Ako patite od akni ili pigmentacija, koristite lavandu. Ova biljka nalazi se u različitim proizvodima za lice i tuširanje, sapunima, kremama i dr., upravo zbog svog omekšavajućeg efekta.

Pomiješajte lavandu s eteričnim uljem (na primjer, bademovim uljem ili uljem ružmarina) i nanesite na lice dva puta sedmično. Lavanda ne odgovara svim tipovima kože.

Dakle, isprobajte je na malom dijelu kože prije nanošenja na lice. Ostavite 10-15 minuta. Ako se ne javi crvenilo ili upala na koži, nanesite na lice.

Bonus video: