Reljić: Možemo u drugi krug

"Mislim da imamo kvalitetnu ekipu, koja to može da uradi", kazao je trener Budvanske rivijere
0 komentar(a)
Ažurirano: 18.10.2012. 12:42h

Do početka Lige šampiona ostalo je tako malo. Odbojkaši Budvanske rivijere broje posljednje dane do srijede, kada će u Mediteranskom sportskom centru ugostiti favorita grupe B, Lokomotivu iz Novosibirska.

Dobar rezultat u tom meču mnogo bi značio Budvanima u borbi za makar 2. mjesto u grupi, u kojoj su rivali i Berlin i Češke Budejovice.

U drugu rundu idu pobjednici sedam druga i pet najboljih drugoplasiranih ekipa.

"Gledajući grupu koju smo dobili, izgleda kao da smo dobro prošli. Možda i jesmo, jer nismo sa italijanskim i poljskim ekipama, ali ne možemo reći da nam je grupa laka. Prije svega zbog Lokomotive, sjajne ekipe, koja je trenutno među vodećima u ruskom prvenstvu. Tu je i Berlin, koji je prethodne godine i u prošlom kolu tekućeg prvenstva pobijedio Fridrihshafen. Češke Budejovice su se izuzetno pojačale, vratile su nekoliko igrača iz njihove reprezentacije, što znači da imaju ozbiljne ambicije u Ligi šampiona", istakao je trener Rivijere Siniša Reljić na današnjoj konferenciji za novinare.

Želje su jasne.

"Naše ambicije su da probamo da prođemo u drugi krug. Mislim da imamo kvalitetnu ekipu, koja to može da uradi", dodaje Reljić.

Trener Rivijere, koji je na klupu došao 20. septembra, nakon sporazumnog raskida ugovora sa Ivanom Joksimovićem, ističe da je hendikep što se ekipa okupljala etapno.

"Jedna grupa je počela da radi u avgustu, druga, u kojoj su reprezentativci i stranci, došla je dosta kasnije, kao i ja. Kaldeira je stigao tek početkom oktobra, Dukić prošle sedmice, tako da nijesmo imali dovoljno vremena da se uigramo onako kako treba. Međutim, na treninzima to izgleda jako dobro, i ja sam iskreno optimista da možemo da ostvarimo naš cilj".

Budvani će na velikom ispitu biti već u 1. kolu protiv Lokomotive.

"Radi se o veoma kvalitetnoj ekipi, sastavljenoj od vrhunskih igrača. Poštujemo protivnika, ali ne potcjenjujemo sebe. Mislim da imamo realne šanse, jer igramo na domaćem terenu. Ako damo svoj maksimum, imamo realne šanse da izvučemo povoljan rezultat. Njihovo najjače oružje je izuzetno dobar servis. Ako uspijemo da ga „umirimo”, mislim da možemo da igramo ravnopravno sa njima", zaključio je Reljić, koji je napomenuo da je Brazilac Kaldeira stigao nespreman, pa je pitanje kakva će biti njegova dalja sudbina.

Nakon nešto više od pet godina, u matični klub se drugi put u karijeri vratio Marko Vujović, pa će Budvani, uz Veljka Petkovića, u Ligi šampiona imati iskusan tandem tehničara.

"Reljić ima mnogo više igrača na raspolaganju i veće opterećenje ko u datom trenutku treba da igra. Odlično se trenira. Grupa je jaka, ali i zahvalna. Mislim da imamo realne šanse za prolaz. Ne bih htio da pričam o 3. mjestu i Kupu CEV, što, na kraju krajeva, i nije loše, ali plasman u drugu rundu Lige šampiona bi dosta značio za ekipu", rekao je Vujović.

S obzirom na to da se zna kakva je Crnogorska liga, za Budvansku rivijeru, sve se svodi na Ligu šampiona.

"Igrao sam dugo u Budvi, čak sam posmatrao i momke koji su prethodnih godina igrali u LŠ, i mislim da niko nije odlično servirao u našoj dvorani. Atmosfera i ambijent u toj dvorani ne dozvoljavaju da se ruka „opusti”. Nadam se da ću i mojim povratkom uticati da bude više publike i da atmosfera bude kao što je bila nekada", zaključio je Vujović.

Marković: Jači smo nego prošle sezone

Kapiten Milan Marković je istakao da je ekipa jača nego prošle sezone, pogotovo na poziciji korektora, jer je “Veno jako kvalitetan igrač koji ima i iskustvo u Ligi šampiona, i biće veliko pojačanje”.

"U Ligi šampiona nema lakih utakmica, svi moramo da budemo na visokom nivou da bismo pokušali da pobijedimo. Lokomotiva je najteži protivnik, mislim da su favoriti u grupi. Moramo odigrati hrabro i pametno protiv njih, da pokušamo da nametnemo naš ritam u našoj dvorani, da ih poremetimo dobrim servisom. Tu vidimo neku našu šansu da osvojimo bod ili ostvarimo pobjedu. Svaki bod je jako važan".

"Mislim da, ipak, našu šansu treba da tražimo Berlina i Čeških Budejovica, jer su to ekipe u našem rangu. Biće to jako interesantno i neizvjesno takmičenje do samog starta", rekao je Marković i dodao da se dolaskom Šuljagića Rivijera itekako pojačala na poziciji srednjeg blokera i da se nada da će tehničari to iskoristiti da bi učinak i sa sredine mreže bio veliki.

Galerija

Bonus video: