U stijeni 115 kg marihuane: Tvrde da su se brinuli o kozama, a ne o "travi"

“...Čak sam rekao ujaku: 'evo ih lovci'. Prišli su i uhvatili me pod ruku, i poveli u pravcu nekih stijena. Dok su me vodili rekli su mi da su policajci"
698 pregleda 9 komentar(a)
Ažurirano: 18.10.2012. 19:54h

Nikšićani Luka Marojević (45) i Marko Mišović (22), kazali su juče u Višem sudu da nemaju nikakve veze sa švercom 115 kilograma marihuane.

Prema optužnici, Marojević i Mišović su 19. marta 2012. u mjestu Stubica kod Nikšića, radi prodaje držali gotovo 115 kilograma marihuane. Drogu su, kako piše, sakrivenu držali u Marojevićevoj kući.

"Ne mogu isključiti mogućnost da sam kod ove stijene u prisustvu policajaca dotakao ovo bure. Ja sa drogom nemam nikakve veze i policajac to zna. Ja sam sportista - fudbaler, igao sam u Čeliku”, kazao je Mišović

Toga dana su 115 paketa droge, oblijepljenih crnom selotejp trakom u bijelim vrećama, iznijeli iz kuće i prenijeli u nepristupačani stjenoviti dio terena koji se nalazi neposredno u blizini kuće Marojevića.

Okrivljeni su u toj stijeni ostavili četiri plastične bačve i u njima prenijeli pakovanja droge, gdje su je držali sakrivenu radi dalje prodaje. Oni su u Višem sudu, međutim, saopštili da su burad, u kojima je bila droga, vidjeli tek kada je stigla policija.

Marojević je kazao da se ne osjeća krivim, a zatim pojasnio da mu je sestrić Mišović pomagao oko uzgajanja koza. On je rekao da je tog dana sa sestrićem došao u selo Stubice gdje ima kuću, drži dvije ćumurane i 30 koza.

“Izletjeli su policajci i rekli - 'stoj', naoružani nekim automatima. Ja sam stao. Onda su me poveli prema stijenama i tamo sam vidio neku burad. Mislim da ih je bilo dva-tri, ne znam tačno, ali se sjećam da je jedno bure bilo otvoreno i da su u tim buradima bili neki crni paketi.

Policajac me pitao je li to moje, a ja sam rekao da nije. Potom mi je ovaj policajac dao u ruke dva paketa da ih pogledam”, izjavio je Marojević u odbrani.

Mišović je, kao i njegov ujak, rekao da se ne osjeća krivim.

“Primijetio sam dva čovjeka za koje sam mislio da su lovci i išli su prema kući. Čak sam rekao ujaku: 'evo ih lovci'. Prišli su i uhvatili me pod ruku, i poveli u pravcu nekih stijena. Dok su me vodili rekli su mi da su policajci.

Odveli su me do jedne stijene. Tu sam vidio neku burad. Jedno bure je bilo otvoreno. Policajac je izvadio pakete i pitao: 'Mišoviću, je li ovo tvoje, znaš li što je ovo, crna ti glava'. Nijesam znao o čemu se radi, pošto ni dan-danas ne znam o čemu se radi.

Stavili su mi lisice i odveli u policiju, gdje su me ispitivali bez advokata, iako sam tražio da mi pozovu advokata. Policajci su mi rekli da će mi kasnije pozvati advokata. Tražili su mi da im kažem čija je droga, a nakon toga su mi uzeli otiske prstiju.

Ne mogu isključiti mogućnost da sam kod ove stijene u prisustvu policajaca dotakao ovo bure. Ja sa drogom nemam nikakve veze i policajac to zna. Ja sam sportista - fudbaler, igao sam u Čeliku”, kazao je Mišović.

Suđenje se nastavlja 23. novembra saslušanjem policijskih inspektora.

Bonus video: