ZA GINISA

Muški odbojkaški prvoligaši igraće međusobno do mile volje

Budvanska rivijera, Budućnost, Mornar i Jedinstvo igraće četvorokružno, ukupno 12 kola, odnosno po četiri puta sa istim rivalima u ligaškom dijelu prvenstva
0 komentar(a)
Budvanska rivijera, Foto: Vesko Belojević
Budvanska rivijera, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 17.10.2012. 22:26h

Crnogorska muška odbojkaška liga će u predstojećoj sezoni, vjerovatno, biti kandidat za Ginisovu knjigu rekorda.

Osim što će imati rekordno mali broj prvoligaša (četiri), bez druge lige, pravi kuriozitet predstavljaju, iznuđene, propozicije takmičenja.

Tako će Budvanska rivijera, Budućnost, Mornar i Jedinstvo igrati međusobno „do mile volje“, odnosno četvorokružno, ukupno 12 kola, po četiri puta sa istim rivalima u ligaškom dijelu prvenstva.

I tu, naravno, nije kraj. Pošto se plej-ofa igra od polufinala (u dva dobijena meča), to znači da će sve ekipe iz ligaškog dijela prvenstva igrati i u doigravanju za titulu?!

Najzad, ako se sve ekipe prijave i za Kup takmičenje, ponovo će, od 8. do 10. marta iduće godine, o drugom trofeju odlučivati isti rivali.

S obzirom na sastav lige, a i prošlonedjeljnu odluku Predsjedništva Odbojkaškog saveza Crne Gore, da se Mornaru i Jedinstvu da prilika da završe svu papirologiju i završe kompletiranje ekipa za „istorijsko prvenstvo“, start muške lige je pomjeren za 27. oktobar.

Prvih šest kola biće odigrano do 2. decembra, a onda slijedi pauza u prvenstvu do 26. januara iduće godine. Ligaški dio prvenstva završava se između 1. i 3. marta, jer ligu valja „razvući“ do proljeća.

Da muška liga kreće kad i ženska, i da nema pomenute zimske pauze, prvenstvo bi, kalendarski, moglo biti završeno u zimskom periodu!

Ako ne bude neočekivanih iznenađenja, Budvanska rivijera i Budućnost će ove sezone međusobno igrati barem osam puta (četiri puta u ligaškom dijelu, jednom u Kupu i barem tri puta u finalu plej-ofa), a teoretski taj broj može da poraste do 10!

Muška klupska odbojka, očigledno, polako umire, pa se s razlogom postavlja pitanje kome i treba ovakva liga.

Ako ubrzo ne bude nekog regionalnog takmičenja, prijeti potpuno gašenje...

Ženska Prva liga, sa druge strane, broji devet klubova i startuje ovog vikenda, dok će u Drugoj ligi nastupiti osam timova, od čega su dva drugi timovi Rudara i Morače, a čak dva drugi i treći timovi Galeba.

Sve to, međutim, nema nikakav uticaj na reprezentaciju, jer su naše ženske selekcije na marginama evropske odbojke...

Preporučujemo za Vas