Novi Zeland se priprema za premijeru filma "The Hobbit"

Narednog mjeseca u glavnom gradu Novog Zelanda biće održana svjetska premijera dugo očekivanog filma Pitera Džeksona "The Hobbit: An Unexpected Journey"
67 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 17.10.2012. 11:49h

Premijera prvog dijela filmske adaptacije klasika Dž.R.R. Tolkina zakazana je za 28. novembar, a glavni grad Novog Zelanda, Velington se ozbiljno priprema za ovaj događaj u koji će grad uložiti skoro milion američkih dolara.

Za premijeru će ispred "Embassy" teatra u kome će biti održana projekcija biti postavljen crveni tepih dugačak čak 450 metara kojim će prošetati režiser Piter Džekson i zvijezde filma, a atmosferu će upotpuniti festival koji će učiniti da centar grada nalikuje prizorima iz Tolkinove Srednje Zemlje.

Gradonačelnica glavnog grada Novog Zelanda, Celia Vejd-Braun, objavila je da će tokom nedjelje u kojoj će biti održana premijera grad zvanično promijeniti ime Velington u "The Middle of Middle Earth" u znak počasti novom filmu proslavljenog režisera koji je i sam sa Novog Zelanda, ali i filmske industrije ove zemlje koja trenutno zapošljava tri hiljade ljudi.

Piter Džekson koji je tokom snimanja filma boravio u Velingtonu, izjavio je da je oduševljen saradnjom sa gradskim vlastima i toplim prijemom građana i rekao da je ubijeđen da ne postoji mjesto na kojem bi premijera mogla biti bolje organizovana.

"The Hobbit: An Unexpected Journey" će krenuti sa prikazivanjem u bioskopima širom svijeta 14. decembra, a drugi film u triologiji, "The Hobbit: The Desolation of Smaug", biće prikazan 13. decembra sljedeće godine, dok ćemo na finalni dio sage "The Hobbit: There and Back Again" morati da čekamo čak do 18. juna 2014.

Galerija

Bonus video: