Crnogorski umjetnici na manifestaciji "Otvoreni ateljei u Montroju"

Pored 600 umjetnika prijavljenih za manifestaciju očekuje se da će još oko 500 umjetnika u zadnjem momentu otvoriti svoje ateljee
1 komentar(a)
Zlatko Glamočak, Foto: Vijesti
Zlatko Glamočak, Foto: Vijesti
Ažurirano: 17.10.2012. 10:11h

Crnogorski umjetnik Zlatko Glamočak, koji decenijama živi i stvara u Francuskoj, najavio je učešće pet crnogorskih kolega na ovogodišnjoj manifestaciji “Otvoreni ateljei u Montroju”.

“Montroj je poslije Pariza grad sa najvećom koncentracijom umijetnika u odnosu na broj stanovnika"

Na manifestaciji koja se četrnaesti put održava u Montroju, kao gosti u ateljeu skulptora Zlatka Glamočaka, svoje radove izložiće i umjetnici Anka Burić, Sanja Bulatović, Krsto Andrijašević, Pavle Pejović i Rajko Todorović Todor.

“Montroj je poslije Pariza grad sa najvećom koncentracijom umijetnika u odnosu na broj stanovnika na svijetu. Na ovogodišnjoj manifestaciji savremene umjetnosti učešće je uzelo preko 600 umjetnika, koji će svoje radove predstaviti u 185 individualnih i 39 kolektivnih ateljea”, kazao je Glamočak objašnjavajući da je umjetnicima svoje prostore na raspolaganje ustupilo više kulturnih i javnih institucija.

“Pored 600 umjetnika prijavljenih za manifestaciju očekuje se da će još oko 500 umjetnika u zadnjem momentu otvoriti svoje ateljee”, kazao je Glamočak, ističući da će manifestacija biti otvorena 19, a trajaće do 22. oktobra.

Bonus video: