DŽSCG nema statut usklađen sa zakonom

Dvadesetčetiri crnogorska džudo kluba je podržalo Inspekciju za sport i inspektore, koja je izdala rješenje Džudo savezu o privremenoj zabrani obavljanja sportskih aktivnosti i djelatnosti zbog, kako su naveli, neispunjenosti uslova za njihovo obavljanje
51 pregleda 5 komentar(a)
Džudo, Foto: Luka Zeković
Džudo, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 12.06.2018. 13:39h

Džudo savez radi mimo zakona jer Statut nema pozitivno mišljenje Ministarstva sporta, a bez njega nema ni rješenja o postojanju te asocijacije, piše u saopštenju 24 crnogorska džudo kluba.

Oni su podržali Inspekciju za sport i inspektore, koja je izdala rješenje Džudo savezu o privremenoj zabrani obavljanja sportskih aktivnosti i djelatnosti zbog, kako su naveli, neispunjenosti uslova za njihovo obavljanje.

"Želimo da podržimo Inspekciju za sport i inspektore koji profesionalno, odgovorno i u skladu sa zakonom obavljaju svoj posao, kao i Ministarstvo sporta i Ministra Nikolu Janovića da što prije sprovede zakonsku obavezu, konačno ugasi i izbriše Džudo savez iz registra sportskih organizacija", piše u saopštenju klubova dostavljenom agenciji MINA.

Oni su pozvali predsjednika Džudo saveza Dragomira Bečanovića da uskladi Statut sa zakonom o sportu kako bi dobio pozitivno mišljenje Ministarstva kako bi klubovi konačno počeli da rade u skladu sa zakonom.

"Kao predsjednik Džudo saveza i odgovorno lice imali ste zakonsku obavezu da obavijestite sve članice o rješenju, a ne da ih zbog njihove ne obavještenosti uvodite u prekršajno djelo time što su od dana stupanja zabrane na snagu već nastupili na par takmičenja u zemlji i inostranstvu", piše u saopštenju.

Navodi se da najbolje crnogorske takmičare ne zanimaju pare, navodeći da oni svakodnevno treniraju i žive za rezultat promovišući svoju državu širom svijeta.

"Mi najbolji crnogorski klubovi nemamo šta da otimamo Džudo savez, mi činimo Džudo savez i držimo crnogorski džudo sport", piše u saopštenju

Oni su optužili Bečanovića da stanje u Savezu želi da prevede na lični rat između njega i ministra Janovića.

"Stvar je vrlo jasna i jednostavna - nemate statut u skladu sa zakonom, a ne smijete da promijenitie i uskladite jer nemate većinu. Jedino šta bi za crnogorski džudo sport bilo gore, strašnije i sramnije od potpunog gašenja Džudo saveza je da gospodine Bečanoviću ostanete na njegovom čelu", piše u saopštenju 24 crnogorska džudo kluba.

Bonus video: