Razbojnik iz Podgorice lako uhvaćen: Pao mu šal sa lica tokom pljačke

Protiv Vasovića, koji nije ukrao veću količinu novca iz apoteke, istog dana podnijeta je krivična prijava
72 pregleda 4 komentar(a)
Apoteka Lijek, Foto: Vesko Belojević
Apoteka Lijek, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 16.10.2012. 07:25h

Naoružani Podgoričanin Igor Vasović (35) iz Stare varoši, koji je subotu veče opljačkao apoteku “Lijek” u Ulici Bratstva i jedinstva, nije dugo bio na slobodi - uhvaćen je ubrzo jer mu je, tokom pljačke u komšiluku, pao šal sa lica, kojim je pokušao da se maskira.

Ekspozitura za dežurstvo Područne jedinice (PJ) Podgorica 13. oktobra u večernjim satima, obaviještena je da je nepoznata osoba počinila razbojništvo, tako što je opljačkala apoteku „Lijek“, u kojoj se u tim trenucima nalazila radnica.

“Policija je odmah po saznanju za događaj preduzela mjere i radnje u cilju rasvjetljavanja razbojništva, što je rezultiralo pronalaženjem i hapšenjem Vasovića”, piše u saopštenju policije.

On je, kako se sumnja, tog dana, u večernjim satima, maskiran, crnom kapom i šalom, ušao u apoteku „Lijek”.

U ruci je, kako piše u saopštenju, imao pištolj nepoznate marke.

“Uz prijetnju pištoljem uhvatio je, kako se sumnja, drugom rukom za ruku radnicu apoteke i primorao je da otvori registar-kasu iz koje je uzeo novac”, objašnjava se u saopštenju.

Vasoviću se tada dogodilo nešto što nije očekivao.

U jednom trenutku, prema navodima policije, šal kojim se maskirao pao mu je sa lica. Nakon toga je Vasović sa ukradenim novcem pobjegao iz apoteke.

O događaju je, tvrde u policiji, obaviješteno Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici. Policija je izvršila uviđaj. Prilikom hapšenja, policija je kod Vasovića pronašla dio ukradenog novca, koji je uz potvrdu oduzet.

U PJ Podgorica, nakon što je Vasović priveden, radnica apoteke ga je prepoznala kao izvršioca razbojništva.

Protiv Vasovića, koji nije ukrao veću količinu novca iz apoteke, istog dana podnijeta je krivična prijava.

Bonus video: