Dokumenta Bojovićevih saradnika otkrivaju ubice Radonjića i Ramovića?

"Zaplijenjena dokumentacija može dovesti do rasvjetljavanja krivičnih djela na području Srbije koja su izvršena u posljednjih nekoliko godina"
564 pregleda 12 komentar(a)
ubistvo, Zemun, Foto: Blic.rs
ubistvo, Zemun, Foto: Blic.rs
Ažurirano: 14.10.2012. 11:53h

Dokumentacija zaplijenjena tokom posljednjeg hapšenja 24 saradnika Luke Bojovića u Španiji, među kojima su i njegovi brat i supruga mogla bi da rasvijetli neka ubistva u Srbiji, izjavio je juče direktor policije Srbije Milorad Veljović.

"Zaplijenjena dokumentacija može dovesti do rasvjetljavanja krivičnih djela na području Srbije koja su izvršena u posljednjih nekoliko godina, prije svega dvostrukog ubistva u Ulici cara Dušana u Zemnu. Ali, da ne prejudiciram", rekao je Veljović za TV B92.

U toj ulici 7. septembra prošle godine ubijeni su Danilo Radonjić iz Bara i Dženan Ramović iz Podgorice.

Kako se spekulisalo prošle godine, ubistvo Radonjića i Ramovića, koji su usmrćeni dok su se vozili "mercedesom", najverovatnije je organizovala grupa Luke Bojovića, koja stoji i iza likvidacije Danilovgrađanina Branislava Brana Šaranovića.

Do takvih saznanja došla je srpska policija tokom istrage sumnjajući da su dva zločina povezana jer su ubijem Radonjić i Šaranović bili kumovi. Osim što se vjeruje da je surova likvidacija bila namijenjena Radonjiću, policija u Beogradu smatra i da je Ramović bio samo slučajna žrtva egzekucije na bulevaru u Zemunu.

Dvostruko ubistvo dogodilo se kada su se napadači svojim automobilom zaustavili na semaforu pored "mercedesa" koji je vozio Ramović, a sa kojim je bio i Radonjić. Tada su ubice, kako se sumnja, dvojicu Crnogoraca zasuli hicima, a potom skrenuli u jednu od sporednih ulica i pobjegli.

Bonus video: