Poezija Ljubomira Đurkovića na slovenačkom

Đurković je objavio knjige pjesama “Polifemov plač” (1982) i “Poslovi i dani“(1988), kao i sabrane pjesme “Ipak, nešto se pomjera” (2008)
51 pregleda 0 komentar(a)
Ljubomir Đurković, Foto: Arhiva Vijesti
Ljubomir Đurković, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 14.10.2012. 13:12h

Zbirka pjesma, “Vseeno, nekaj se spreminja” izbor iz poezije crnogorskog pjesnika i dramskog pisca Ljubomira Đurkovića, objavljena je nedavno u izdanju KUD Apokalipsa, iz Ljubljane. Izbor i prevod pjesama na slovenački potpisao je Jurij Hudolin, a za izdavača potpisan je Primož Repar, koji je ujedno i urednik izdanja.

Knjiga je izašla u okviru edicije Zbirka Apokalipsa. Ljubomir Đurković je jedan od najzanačajnijih crnogorskih dramskih pisaca. Rođen je 1952. godine. Napisao je dramske tekstove "Peti čin", "Pisac porodične istorije", "Petronije ili Metuzalemi uživaju vječito proljeće", "Tobelija", "Otpad” “Presvlačenje", “Kasandra klišei” i “Tiresijina laž”.

Njegovi komadi su objavljeni i izvođeni u pozorištima, na televiziji i radiju. Đurković je objavio knjige pjesama “Polifemov plač” (1982) i “Poslovi i dani“(1988), kao i sabrane pjesme “Ipak, nešto se pomjera” (2008).

Bonus video: