Jedan od razloga za prevaru je i manjak pažnje

Muškarci razdvajaju seks od ljubavi i onda im je lako da imaju odnos sa osobom koju ne vole, dok žene izjednačavaju seksualnost sa ljubavlju
156 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 14.10.2012. 12:01h

Prevarili ste, prevareni ste, ušli ste u zabranjenu vezu ili samo stahujete od svega toga? Pitate se otkud vi u toj situaciji?

Teško je odrediti kada preljuba počinje, da li pogledom, mislima, poljupcem ili samim seksualnim činom. Svako je drugačije doživljava, a najvažnije je da vaše shvatanje preljube bude kompatibilno sa partnerovim.

Shvatanje zavisi od tumačenja seksualnosti koji su različiti kod žena i muškaraca.

Muškarci najčešće i ne misle da varaju svoje žene i definišu prevaru: "To što sam spavao sa drugom ne znači prevaru, a bila bi ako bih nešto osjećao prema njoj".

Oni razdvajaju seks od ljubavi i onda im je lako da imaju odnos sa osobom koju ne vole, dok žene izjednačavaju seksualnost sa ljubavlju.

Muškarci najčešće i ne misle da varaju svoje žene i definišu prevaru: "To što sam spavao sa drugom ne znači prevaru, a bila bi ako bih nešto osjećao prema njoj"

One takođe vjeruju da je moguće voljeti samo jednu osobu za razliku od muškaraca koji zato češće varaju. Nekima to predstavlja problem, htjeli bi da mogu da vole samo jednu osobu, dok su drugi prihvatili da idealan partner ne postoji i najčešće imaju problem izbora, jer nijedan partner ne zadovoljava u potpunosti.

Postoji više razloga za prevaru: nezadovoljstvo odnosom, partner ih više ne privlači, želja da se proba nešto novo (mlađi partneri), seksualna potvrda (stariji muškarci), nedostatak pažnje i nježnosti (žene)... Nekima je to karakterna crta i to rade konstantno, nekima se to desilo jednom ili se dešava jako rijetko.

Istina je da se prevare dešavaju kada partneri nisu dovoljno kompatibilni i kada nisu dovoljno zreli da probleme riješe tamo gdje su nastali i onda se traži dežurni krivac.

Neki će okriviti sebe, neki partnera, a neki treću osobu.

Treća osoba je najmanje kriva - ona se bar nikom nije obavezala na vjernost.

Uloga ljubavnika je veoma nezahvalna, a to znaju oni koji su je doživjeli. Ponijele su ih emocije i “pali su” na zauzetu osobu. Nastali su problemi kada su se umorili od skrivanja i toga da nemaju nečije cijelo srce.

Savjet: žene, sređujte se i zavodite svoje muževe. Muževi, priđite svojim ženama i ako vas pogled na nju ne uzbuđuje kao na početku veze, dodiri i te kako mogu izazvati požudu i lavinu strasti

Savjet: žene, sređujte se i zavodite svoje muževe. Muževi, priđite svojim ženama i ako vas pogled na nju ne uzbuđuje kao na početku veze, dodiri i te kako mogu izazvati požudu i lavinu strasti.

Ljubavnici, niste došli ovdje da biste bili nečiji ljubavnici, nego da biste istinski voljeli sebe i život. Zato nema smisla kriviti druge. Uzmite život u svoje ruke i stvarajte ljubavne trenutke.

Pitanja za našu saradnicu možete poslati na e mail - ljubavni.odnosi@gmail.com

Bonus video: