Suđenje bivšim rukovodiocima Luke Bar opet odloženo

Na glavni pretres nije se pojavilo nekoliko svjedoka, među kojima i sudija Ustavnog suda Miodrag Iličković
150 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 13.10.2012. 15:21h

Suđenje bivšim rukovodiocima Luke Bar, juče nije održano zbog nedolaska finansijskog direktora Izabele Todorović, optužene za zloupotrebu službenog položaja.

Sudija Biljana Uskoković, koja sudi okrivljenima kao sudija pojedinac, kazala je da je Todorović pismeno obavijestila sud da zbog bolesti ne može doći na zakazani glavni pretres. Ona je navela da će medicinsku dokumentaciju okrivljene dostaviti vještaku medicinske struke.

Kako je sudija kazala, na glavni pretres nije se pojavilo nekoliko svjedoka, među kojima su i sudija Ustavnog suda Miodrag Iličković, koji je bio član borda direktora Luke Bar i bivši predsjednik borda Miroslav Ivanišević, sada predsjednik Senata državne revizorske kuće.

Poziv za jučerašnje suđenje Ivaniševiću nije uručen, jer nije bilo nikoga u stanu da primi poziv. Takođe, nije bilo nikoga ni u stanu Iličkovića, da bi poziv bio uručen. Naredni glavni pretres je 19. oktobra.

Nakon što je podignuta optužnica u aprilu 2009, predmet je bio dodijeljen predsjedniku specijalnog vijeća sudiji Lazaru Akoviću. Potom je predmet u rad dodijeljen sudiji Slavki Vukčević, a suđenje je počelo u junu 2009. Nakon što je Vukčević napustila sud i prešla u notare, treći sudija koja je zadužena ovim predmetom je Biljana Uskoković, koja je iznova suđenje počela u septembru 2011. godine.

Miodrag Gvozdenović, izvršni direktor AD Luke Bar i rukovodioci ovog preduzeća, optuženi su za zloupotrebu službenog položaja, ovlašćenja u privredi i nesavjestan rad u službi. Osim Gvozdenovića, optuženi su i finansijski direktor Luke Bar Izabela Todorović, predsjednik sindikata Zoran Ostojić, glavni dispečer drumskog saobraćaja Aleksandar Lukić, blagajnica Slavica Jović, referent blagajne i blagajničkog poslovanja Miomir T. Milošević, šef obračuna zarade Zorica M. Vitić, referent naplate u sektoru finansija Zora M. Nenadić, referent naplate u sektoru finansija Rajka T. Papić, rukovodilac radne jedinice finansija Dragan R. Perajković i blagajnica Radmila J. Dabanović.

Oni su osumnjičeni da su od početka 2002. do kraja 2006. godine, zloupotrebom službenog ovlašćenja pribavili sebi i drugima imovinsku korist od 1. 158.980 eura, te tako uskratili budžetu Crne Gore za porez od oko 313.529,11 eura.

Galerija

Bonus video: