Obdukcioni nalaz stradalih mladića: Tasić vozio sa 1,6 promila

Obdukcioni nalaz nije pokazao da je vozač “mercedesa” Vladimir Saveljić (22), koji je takođe stradao, te noći vozio u alkoholisanom stanju
236 pregleda 0 komentar(a)
Udes Tološi, Foto: Luka Zeković
Udes Tološi, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 13.10.2012. 16:44h

Obdukcioni nalaz pokazao je da je Ivan Tasić (23) iz Srbije, koji je u noći kada se dogodila stravična tragedija na putu u Tološima bio za upravljačem “golfa”, vozio sa 1,6 promila alkohola u krvi.

“Obdukcijom je utvrđeno je da je Tasić imao 1,6 promila alkohola u krvi, a dva promila u urinu, što je vjerovatno uz brzu vožnju oba vozila, bio razlog teškog saobraćajnog udesa”, kazao je izvor “Vijesti” iz podgoričke policije.

On je dodao da obdukcioni nalaz nije pokazao da je vozač “mercedesa” Vladimir Saveljić (22), koji je takođe stradao, te noći vozio u alkoholisanom stanju.

Tragedija se dogodila u ponedjeljak veče, oko 21.20 časova, u blizini trafo-stanice u Tološima, kada je došlo do sudara dvaju automobila, koji su se velikom brzinom, jedan naspram drugog, kretali ka centru Podgorice.

U teškoj saobraćajki živote su izgubili vozač “golfa 2” (PG-ED-655) Ivan Tasić, koji je tog dana došao u Podgoricu, vozač “mercedesa” Vladimir Saveljić iz Tološa. Stradao je i njegov saputnik u “mercedesu” Vladimir Rubežić (23), ali i Tasićev brat od tetke i saputnik u “golfu” S.R. (17), učenik Hemijske škole.

Teške povrede zadobili su i Nikola Pejičić, kao i Strahinja Rešetar, brat od strica poginulog srednjoškolca, koji su bili saputnici u Tasićevom “golfu”.

Iz podgoričke policije rečeno je “Vijestima” da je obavljen razgovor sa preživjelim mladićima, međutim, oni se zbog proživljene traume ne sjećaju šta se desilo te noći.

Policija na osnovu tragova sa mjesta nesreće ali i izjava očevidaca nesreće pretpostavlja da su automobili, u kojima je bilo šest mladića, jurili najmanje 120 kilometara na čas. Tačna brzina znaće se nakon gotovih nalaza vještaka saobraćajne struke.

Bonus video: