Predao se Dražen Laković, akter pucnjave u Maslinama

Policija će, kazao je sagovornik “Vijesti ” iz Uprave policije, uhapsiti i Nemanju Burzanovića, jer je i on tokom obračuna ispalio metke iz svog pištolja
575 pregleda 8 komentar(a)
pucnjava Masline, Foto: Luka Zeković
pucnjava Masline, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 13.10.2012. 08:54h

Podgoričanin Dražen Laković (24) kojeg je policija tražila zbog sumnje da je 11. oktobra pucao na sugrađane Momčila Prelevića i Nemanju Burzanovića (18), predao se podgoričkoj policiji.

Sagovornik “Vijesti” blizak istrazi kazao je da je Laković priznao da je pucao iznad Prelevića i Burzanovića, te da je i na njega pucano. U obračunu niko nije povrijeđen.

On je došao u policiju u pratnji advokata, a nakon što je dao izjavu, određen mu je pritvor. Zbog sumnje da je počinio krivična djela “izazivanje opšte opasnosti” i “nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih naprava”, danas će biti saslušan u tužilaštvu.

Povod za pucnjavu su, kazao je izvor blizak istrazi, od ranije neraščišćeni računi među ovim mladićima

Laković je, rečeno je ranije iz policije, 11. oktobra oko 17.30 časova, automobilom “golf 5” prolazio pored košarkaškog terena u Maslinama, gdje su bili Prelević i Burzanović.

Tada je, kako se vjeruje, zaustavio automobil, istrčao i u pravcu njih dvojice ispalio više hitaca. Nakon obračuna, policija je na licu mjesta pronašla nekoliko čaura, a obavještenja koja su prikupljena ukazivala su na to da nije samo Laković upotrijebio vatreno oružje.

Prelević i Burzanović, koji su nakon pucnjave dovedeni u policiju, kazali su da je Laković pucao na njih dvojicu i negirali da su uzvratili pucnjavom.

Povod za pucnjavu su, kazao je izvor blizak istrazi, od ranije neraščišćeni računi među ovim mladićima.

“Od ranije su poznati policiji, a i međusobno su se ranije sukobili”, kazao je on. Nakon pucnjave mještani iz tog naselja kazali su "Vijestima“ da je bilo „kao u vestern filmovima“ i da je nekoliko mladića trčalo i pucalo.

"Čulo se nekoliko pucnjeva, zatim trka, neki su pobjegli put parka, a neki put grada. Bilo je kao u vestern filmovima", kazao je jedan od mještana.

Burzanović dobro poznat policiji

Protiv Burzanovića policija je u protekle dvije godine, podnijela više krivičnih prijava, zbog različitih krivičnih djela. Prema policijskoj evidenciji protiv njega su podnijete krivične prijave zbog krađe, uništenja i oštećenja tuđe stvari, nasilničkog ponašanja, učestvovanja u nekoliko tuča i nanošenja teških tjelesnih povreda. Sve prijave procesuirane su tužilaštvu.

U oktobru 2011. protiv njega je podnijeta krivična prijava, zbog osnovane sumnje da je počinio ubistvo u pokušaju na štetu Slavka (47) i Svetozara Dabetića (20).

On je, rečeno je tada iz policije, kuhinjskim nožem zadao ubode Dabetićima u predjelu grudnog koša i leđa, nanoseći im teške tjelesne povede.

Zbog istog događaja, privođen je i njegov drug Boško Prelević, navodno rođeni brat Momčila Prelevića.

Bonus video: