Odloženo suđenje za napad na reditelja, glumca i novinara

Sudija Goran Đuković izdao je naredbu za njegovo prinudno dovođenje na sljedeći pretres 12. novembra
292 pregleda 0 komentar(a)
Danilo Marunović, Mirko Bošković, Foto: Boris Pejović
Danilo Marunović, Mirko Bošković, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 12.10.2012. 14:00h

Suđenje Nikoli Ražnatoviću i Drašku Mirkoviću, optuženima za napad na reditelja Danila Marunovića, glumca Todora Vujoševića i novinara Mirka Boškovića, odloženo je zbog nedolaska okrivljenog Ražnatovića, za kojeg je na povratnici pisalo da je nepoznat na adresi koja je bila dostupna sudu.

Sudija podgoričkog Osnovnog suda Goran Đuković izdao je naredbu za njegovo prinudno dovođenje na sljedeći pretres 12. novembra.

Ražnatović i Mirković su optuženi za krivično dijelo nasilničko ponašanje, za što je predviđena kazna zatvora od šest mjeseci do pet godina.

Njih dvojica se sumnjiče da su u noći između 9. i 10. septembra napali Marunovića, Vujoševića i Boškovića, a braniće se sa slobode. Marunović je reditelj prvog LGBT spota u Crnoj Gori, a Vujošević glumac u tom spotu.

Ražnatović i Mirković su optuženi za krivično dijelo nasilničko ponašanje, za što je predviđena kazna zatvora od šest mjeseci do pet godina

Advokat Pavle Radonjić, branilac optuženih, istakao je, nakon odloženog pretresa, da mu sudija nije dozvolio da kopira sve spise predmeta, odnosno da se upozna sa video-snimkom na kojem se navodno vidi šta se dogodilo sporne noći, već mu je Đuković, po njegovim riječima, rekao da će ga odgledati na suđenju.

“Smatram da su tužilaštvo, policija i sud upoznati sa sadržajem ovog snimka, što u startu odbranu stavlja u nezgodan položaj, jer je to jedan od najvažnijih dokaza. Prema navodima mojih branjenika upravo taj snimak će dokazati ko je koga prvo napao”, naveo je Radonjić.

On je dodao i da nije bilo nikakve potrebe za prinudno dovođenje Ražnatovića, jer nije on kriv što mu sudski kuriri nijesu dostavili poziv.

Više tekstova možete pročitati OVDJE

Bonus video: