Hamilton i Fetel najbrži na slobodnim treninzima

Vozači Meklarena i Red Bula Luis Hamilton i Sebastijan Fetel ostvarili su najbolja vremena na prvim slobodnim treninzima za Veliku nagradu Južne Koreje.
0 komentar(a)
Fetel, Foto: Beta AP
Fetel, Foto: Beta AP
Ažurirano: 12.10.2012. 08:34h

Vozači Meklarena i Red Bula, Luis Hamilton i Sebastijan Fetel ostvarili su najbolja vremena na prvim slobodnim treninzima za Veliku nagradu Južne Koreje, 16. trku u ovogodišnjem šampionatu Formule 1.

Hamilton je bio najbolji na prvom treningu u vremenu 1:39,148 minuta, sa tri desetinke boljim vremenom od trenutnog lidera u poretku vozača Fernanda Alonsa iz Ferarija. Treće vrijeme ostvario je Mark Veber (Red Bul.

Vozači Red Bula su dominirali na drugom treningu, pošto je najbrži bio Fetel (1:38.832 minuta) ispred Vebera, koji je imao 32 hiljaditinke slabije vrijeme, dok je treće vrijeme ostvario Alonso.

treći, posljednji trening vozi se u subotu u četiri sata ujutro po našem vremenu, a tri sata kasnije na programu su zvanične kvalifikacije.

Početak nedjeljne trke zakazan za osam sati po našem vremenu.

Pet trka prije kraja, Alonso vodi u generalnom plasmanu sa 194 boda, četiri više od Fetela, a prate ih Raikonen sa 157 i Hamilton, koji je skupio 152.

Staza trke za VN Južne Koreje duga je 5,6 kilometara, a voziće se 55 krugova.

Prošle godine pobijedio je Fetel.

Bonus video: