Suđenje savjetnicima iz MUP-a zakazano za 5. novembar

Zbog korupcije u upravi optuženi su Lidija Murić, Anka Bojović i Zoran Purlija, savjetnici u Ministarstvu unutrašnjih poslova i javne uprave
139 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 12.10.2012. 11:04h

Predsjednik specijalnog vijeća Višeg suda u Podgorici sudija Ana Vuković zakazala je za 5. i 6. novembar suđenje optuženima zbog primanja i davanja mita.

Vrhovno državno tužilaštvo Crne Gore - odjeljenje za suzbijanje organizovanog kriminala, korupcije, terorizma i ratnih zločina, podiglo je optužnicu protiv 17 osoba zbog krivičnog djela primanje mita, davanje mita, protivzakoniti uticaj i falsifikovanje isprave.

Zbog korupcije u upravi optuženi su Lidija Murić, Anka Bojović i Zoran Purlija, savjetnici u Ministarstvu unutrašnjih poslova i javne uprave.

Okrivljeni su da su u periodu od juna 2001. do januara 2012. godine, koristeći svoja službena ovlašćenja, na osnovu falsifikovanih dokumenata, većem broju lica izdavali lične karte, vozačke dozvole, putne isprave i vršili upis u registar crnogorskih državljana, uz primanje mita u iznosu od 50 do 1.300 eura.

Zbog krivičnog djela primanje mita pomaganjem, optuženi su Mehmed Krasnić i Saša Kapičić, jer su pronalazili građane kojima su bila neophodna ova dokumenta i za novac ih dovodili u vezu sa optuženim službenim licima.

Vladimir Zorić, inženjer primijenjenog računarstva, zaposlen u T-Comu, optužen je zbog krivičnog djela falsifikovanje isprave, koji je u dogovoru sa Murić Lidijom i Krasnić Mehmedom sačinjavao lažna svjedočanstva o položenom vozačkom ispitu.

Zbog krivičnog djela davanje mita i falsifikovanje isprave, optuženi su Feton Šalja, Egzon Avdija, Maković Jasko, Čekić Adis, Krasnići Mustafa, Ferizaj Adžija, Neziraj Qazim, Maković Maurizio, Delija Dževdet, Beriša Milorad i Avdula Naser.

Bonus video: