Revolveraški obračun u Maslinama, policija traga za Draženom Lakovićem

Laković se sumnjiči da je ispalio više hitaca u pravcu sugrađana Momčila Prelevića i Nemanje Burzanovića
266 pregleda 20 komentar(a)
pucnjava Masline, Dražen Laković, Foto: Luka Zeković
pucnjava Masline, Dražen Laković, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 12.10.2012. 07:28h

Nakon revolveraškog obračuna koji se 11. oktobra dogodio u podgoričkom naselju Masline, niko nije povrijeđen, a policija je sinoć tragala za Podgoričaninom Draženom Lakovićem (24).

On se sumnjiči da je u ulici Prve proleterske oko 17.30 časova ispalio više hitaca u pravcu sugrađana Momčila Prelevića i Nemanje Burzanovića.

Laković je, prema riječima sagovornika "Vijesti" iz policije automobilom "Golf V" prolazio pored košarkaškog terena u Maslinama, gdje su bili Prelević i Buraznović.

Isti izvor tvrdi da se Laković, ugledavši ih, zaustavio, istrčao iz automobila, i zapucao ka njima, ne pogodivši ih. Zatim je vozilom pobjegao.

"Uradili smo uviđaj i našli nekoliko čaura. Uzeli smo izjave od Prelevića i Burzanovića, koji su dovedeni u policiju. Kazali su da je Laković pucao na njih dvojicu i negirali da su uzvratili pucnjavom i da je sa njim u društvu bio još neko, iako postoji sumnja da je više osoba upotrijebilo vatreno oružje. Zamjenik Višeg državnog tužioca koji je upoznat sa slučajem naložio je da se njih dvojica nakon saslušanja puste", kazao je sagovornik iz Uprave policije.

Povod za pucnjavu su, kazao je izvor blizak istrazi, od ranije neraščišćeni računi među ovim mladićima.

"Od ranije su poznati policiji, a i međusobno su se ranije sukobili", kazao je on.

Prema nezvaničnim informacijama policija sumnja da je sa Prelevićem i Burzanovićem bio još najmanje jedan mladić, ali su njih dvojica to negirali.

Nakon pucnjave mještani iz tog naselja kazali su „Vijestima“ da je bilo „kao u vestern filmovima“ i da je nekoliko mladića trčalo i pucalo.

"Čulo se nekoliko pucnjeva, zatim trka, neki su pobjegli put parka, a neki put grada. Bilo je kao u vestern filmovima", kazao je jedan od mještana.

Bonus video: