Peter Zauber u penziji, nasljednica prva žena šef F1 tima

„Jasno je da sam vrlo svjesna velike odgovornosti koju imam za trkački tim Petera Zaubera”, rekla je Moniša Kaltenborn, koja je u kompaniju došla 2000. godine kao šef pravnog tima
0 komentar(a)
Moniša Kalteborn i Peter Zauber, Foto: Reuters
Moniša Kalteborn i Peter Zauber, Foto: Reuters
Ažurirano: 11.10.2012. 13:18h

Švajcarski Zauber saopštio je danas da će Moniša Kaltenborn zameniti Petera Zaubera na čelu ekipe, čime će postati prva žena šef nekog tima u Formuli 1.

Saopštenje je usledilo na Velikoj nagradi Koreje. Kaltenbornova ima 41 godinu, do sada je bila izvršni direktor, a sada će preuzeti svakodnevno nadgledanje tima.

Zauber će u subotu proslaviti 69. rođendan, a ranije je govorio da će se povući prije nego što napuni 70 godina.

„Ne sumnjam da Moniša zna sve što treba da bi bila izuzetni šef tima. Podjednako sam siguran i da će vrijednosti koje su temelj ove kompanije nastaviti da žive. To mi je jako važno”, rekao je Zauber.

Tim Zauber debitovao je u Formuli 1 1993. godine. Ove sezone se četiri puta peo na podijum u 15 trka, među kojima je i 3. mjesto Kamuija Kobajašija na Velikoj nagradi Japana u nedjelju.

„Jasno je da sam vrlo svjesna velike odgovornosti koju imam za trkački tim Petera Zaubera”, rekla je Kaltenbornova, koja je u kompaniju došla 2000. godine kao šef pravnog tima.

Bonus video: