Peročević mora u zatvor i da uplati 10.000 eura

Peročević je priznao krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje opojne droge i nedozvoljeno držanje oružja
338 pregleda 0 komentar(a)
Alen Peročević, Foto: Savo Prelević
Alen Peročević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 11.10.2012. 19:18h

Sudija specijalnog odjeljenja za suzbijanje organizovanog kriminala Višeg suda u Podgorici Ana Vuković donijela je juče rješenje kojim je prihvatila sporazum o priznanju krivice postignut između zamjenice specijalnog tužioca Mire Samardžić i okrivljenog Alena A. Peročevića.

Prema postignutom sporazumu, Peročević je priznao krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje opojne droge i nedozvoljeno držanje oružja, i sa tužiocem se dogovorio da bude osuđen na dvije godine i deset mjeseci zatvora.

On je jedan od nekoliko optuženih u predmetu organizovanog kriminala pod nazivom “Zelena milja”.

Jedna od stavki sporazuma je da Peročević uplati 10.000 eura Kliničkom centru Crne Gore. Piše da je krivicu priznao dobrovoljno i svjesno i da na to nije prisiljen od bilo koga. Sporazum je potpisao i branilac okrivljenog advokat Predrag Đolević.

Peročević i tužilac su ovim sporazumom odrekli se prava na žalbu, pa je presuda juče postala pravosnažna.

Peročević i tužilac su ovim sporazumom odrekli se prava na žalbu, pa je presuda juče postala pravosnažna

U sporazumu o priznanju krivice piše da je Peročević kriv što je u julu 2011. u Baru, posredovao u prodaji i učešću u predaji 10 kilograma marihuane, kada je Mladen Sekeruš prodao tu drogu Luki Jelenkoviću iz Hrvatske.

On je angažovao kao “kurira” Nebojšu Jovića za prebacivanje droge iz Crne Gore u Hrvatsku, nakon što je to od njega tražio Sekeruš.

Jović je zatim, 20. novembra 2011. godine, “mazdom” prevezao drogu preko granice u Hrvatsku, u pravcu Pule.

Potom mu je Sekeruš davao uputstva tokom puta do Pule, oko prevoza i predaje droge Jelenkoviću. Hrvatska policija je u blizini Pule uhapsila Jovića, koji je pravosnažno osuđen u Županijskom sudu u Puli 27. septembra 2011, dok se protiv Jelenkovića vodi krivični postupak u Rijeci.

Bonus video: