IZMIJENJEN IZGLED

Grgurović se krio u šumi ili napuštenim vikendicama

Osumnjičeni je u utorak, nakon ponoći, u podgoričku policiju došao u pratnji oca
92 pregleda 4 komentar(a)
Ažurirano: 10.10.2012. 09:57h

Cetinjanin Mihailo Grgurović (32), osumnjičen za ubistvo sugrađanina Olivera Hutera (30), predao se preksinoć policiji nakon 40 dana bjekstva.

Grgurović je juče ujutro saslušan kod tužioca, gdje se, kazao je njegov advokat Zoran Piperović, branio ćutanjem. Dodao je da će Grgurović odbranu iznijeti tek na glavnom pretresu.

Iz Uprave policije saopšteno je da je osumnjičeni za ubistvo u prostorije podgoričke policije došao u utorak, nešto poslije ponoći, u pratnji oca.

“Imajući u vidu da je lice koje se predstavilo kao M.G. imalo izmijenjen lični opis - duga brada, gubitak na tjelesnoj težini, policija je pristupila utvrđivanju identiteta i nakon sprovođenja postupka utvrdila da je lice koje se javilo u službene prostorije M.G. (32) iz Cetinja koje se sumnjiči da je izvršilo krivično djelo teško ubistvo”, piše u saopštenju policije.

Objašnjava se da je predaja Grgurovića realizovana nakon intenzivne komunikacije službenika Uprave policije sa porodicom osumnjičenog.

Zamjenik višeg državnog tužioca Olivera Ražnatović juče je donijela rješenje o zadržavanju Grgurovića u pritvoru.

U naredbi Tužilaštva za sprovođenje istrage navodi se da postoji osnovana sumnja da je 30. avgusta, u Ulici vojvode Boža na Cetinju, sa umišljajem iz bezobzirne osvete ubio Hutera.

Piše da je sa njim bio u svađi zbog događaja od prije više godina, kada je bio fizički napadnut od Hutera i njegovih roditelja. Tada je, kako se objašnjava, Grgurović povrijeđen.

U naredbi tužioca piše da je Grgurović “opelom” udario u Huterov motocik.

“Nakon toga, Huter je krenuo da bježi Ulicom vojvode Boža u pravcu gornjeg dijela grada Cetinja, a okrivljeni je držeći u ruci pištolj nepoznate marke, potrčao za njim i ispalio u njegovom pravcu više metaka. Jedan od tih hitaca ga je pogodio u leđa, u središnjem podlopatičnom predjelu, pa je Huter preminuo usljed iskrvavljenja iz rascjepa srca i lijevog plućnog krila”.

“Kako u toku istrage treba saslušati u svojstvu svjedoka veći broj lica i to ovlašćenog predstavnika oštećene porodice pokojnog Olivera Hutera i svjedoke Slobodana Markuša, Dragana Vujovića, Branka Bratičevića, Radomira Đuričkovića, Bobana Batričevića, Milenu Martinović, Miloša Đuričkovića i Miloša Grgurovića, postoje okolnosti koje ukazuju na opasnost da bi okrivljeni boravkom na slobodi mogao ometati tok istrage”, piše u naredbi.

Mihailo se krio u šumi

Sagovornik “Vijesti” iz vrha crnogorske policije, kazao je da je pripadnici policije prethodnih dana intenzivno pregovarali sa Grgurovićevom porodicom i prijateljima o njegovoj predaji.

“Iako smo nedavno raspisali potjernicu za njim, imali smo saznanja da je i dalje na teritoriji Crne Gore. Razgovarali smo sa njegovom porodicom, prijateljima, kumovima, kako bi postigli dogovor o njegovoj predaji, što je i urodilo plodom”, kazao je sagovornik iz policije.

Objasnio je da je zbog činjenice da se Grgurović u podgoričkoj policiji pojavio znatno drugačijeg izgleda i rađena identifikacija. “Pojavio se puno mršaviji nego što je bio ranije, duge brade, duže kose. Znatno drugačiji. Pretpostavljamo da je to posledica sakrivanja u šumi ili u napuštenim vikendicama”, kazao je sagovornik “Vijesti”.

On je rekao da je Grgurović nakon saslušanja vraćen u pritvor i da će danas najvjerovatnije biti priveden kod istražnog sudije.

Galerija

Preporučujemo za Vas