Policajcu nudio dvadeset eura da ga pusti sa motokultivatorom

U "zelenom karonu" se nalazile tri novčanice od kojih jedna u apoenu od 10 eura i dvije u apoenima od po pet eura
13 komentar(a)
Marko Paulin, Foto: Savo Prelević
Marko Paulin, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 10.10.2012. 13:05h

Ulcinjska policija juče je podnijela krivičnu prijavu Vrhovnom državnom tužilaštvu protiv Marku Paulina (34) iz Albanije zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo davanje mita.

On je, saopšteno je iz Uprave policije, izlazeći iz Crne Gore na graničnom prelazu Sukobin-Murićani, pokušao podmititi policajce sa 20 eura.

"Tokom graničnih provjera, na zahtjev policijskog službenika da pokaže na uvid dokumentaciju od motokultivatora koji je prevozio u vozilu marke 'folksvagen', italijanskih registarskih oznaka, predao međunarodnu polisu osiguranja vozila, takozvani 'zeleni karton', u kojem su se nalazile tri novčanice od kojih jedna u apoenu od 10 eura i dvije u apoenima od po pet eura i tom prilikom, kako se sumnja, pokušao da podmiti policijske službenike", saopšteno je iz policije.

Albanski državljanin nakon toga je uhapšen zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo davanje mita, a prilikom hapšenja pružao je aktivan otpor policijskim službenicima.

Službenici policije Ulcinj juče nakon hapšenja, uz krivičnu prijavu, sproveli su Paulina zamjeniku specijalnog državnog tužioca za suzbijanje organizovanog kriminala, korupcije, terorizma i ratnih zločina, na dalju nadležnost.

Bonus video: