Optuženima za ubistvo inspektora Šćekića 120 godina zatvora

Izricanju presude nije prisustvovao Ljubo Bigović, koji nije doveden iz zatvora
138 pregleda 29 komentar(a)
Ažurirano: 09.10.2012. 10:36h

Zbog podstrekavanja na ubistvo inspektora Slavoljuba M. Šćekića, Saša Boreta i Ljubo Bigović osuđeni su na po 30 godina zatvora, a na istu kaznu osuđeni su i Ljubo Vujadinović i Milan Čila Šćekić, koji su bili okrivljeni da su ubili inspektora.

Alan T. Kožar, zbog pokušaja reketiranja vlasnika hotela Splendid Žarka Radulovića i podmetanja eksploziva na gradilište tada nezavršenog hotela, osuđen je na šest godina i 10 mjeseci zatvora.

Video: Zoran Bojović

Predsjednica specijalnog vijeća Višeg suda Biljana Uskoković kazala je da je Kožar izdržao kaznu i da mu je ukinut pritvor nakon čeka je donešeno rješenje da se pusti iz zatvora.

"Zadovoljna sam visinom kazne na koju su lica koja su lišila života mog brata osuđeni. Međutim moje zadovoljstvo se graniči sa strepnjom kakva će biti dalja sudbina ove presude. Naime, plašim se da će se prilikom kucanja ponovo desiti neke slučajne ili namjerne greške zbog kojih će Apelacioni sud ukinuti ovu kao i prethodne dvije presude", rekla je Slava Šćekić sestra ubijenog inspektora.

Sedam godina bez pravde

Šćekić je ubijen 30. avgusta 2005. godine oko sat poslije ponoći u podgoričkom naselju Tološi.

Ovo je treće izricanje prvostepene presude, nakon što su prethodne dvije, osuđujuće, ukidane odlukama Apelacionog suda.

Izricanju presude nije prisustvovao Ljubo Bigović, koji nije bio doveden iz zatvora.

Galerija

Bonus video: