Priča Dragane Tripković nagrađena na međunarodnom konkursu

Tema ovogodišnjeg konkursa za najbolju kratku priču bila je “Budućnost mladih i dijalog među generacijama“
52 pregleda 0 komentar(a)
Dragana Tripković, Foto: Luka Zeković
Dragana Tripković, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 09.10.2012. 16:45h

Crnogorska književnica Dragana Tripković jedna je od 14 dobitnika ovogodišnje međunarodne nagrade za najbolju kratku priču "A Sea of words", koju dodjeljuje Fondacija Ana Lind.

Najbolje tri priče od 14 nagrađenih će biti proglašene 5. novembra u Barseloni.

Tema ovogodišnjeg konkursa za najbolju kratku priču bila je “Budućnost mladih i dijalog među generacijama“, a Tripković je poslala priču “Berači bresaka”, koja do sada nije objavljivana.

Za “Sea od words” su se prijavili pisci iz 43 zemlje Evrope i Mediterana, od 18 do 30 godina.

Fondacija “Ana Lind” sa sjedištem u Aleksandriji, podstiče razvoj kratkih priča u Euro-mediteranskom regionu

Pored Dragane Tripković, na konkursu su pobijedili i Katja Knežević (Hrvatska), Veronika Puska (Mađarska), Džejmi O Konel (Ireland), Agnija Kazusa (Latvia), Andreas Dimitriou (Kipar), Omer Džifdži (Turska), Emina Japalak (Bosna), Piosenka Pani Koronkowej (Poljska), Jonatan Kunda (Izrael), Majed Bamia (Belgija), Georgios Ampatzidis (Grčka), Pablo Saiz Hernansanz (Španija), Korina Lozovan (Portugal).

Fondacija “Ana Lind” sa sjedištem u Aleksandriji, podstiče razvoj kratkih priča u Euro-mediteranskom regionu, kroz promociju proze koja tretira pitanja međukulturnog i međugeneracijskog dijaloga i raznolikih vizija budućnosti nastalih u okviru senzibiliteta i kultura mlade populacije.

Ministarstvo kulture je sve pristigle priče iz Crne Gore prevelo na engleski jezik i proslijedilo internacionalnom žiriju.

Crnogorski mladi pisac Ilija Đurović prošle godine dobio je drugu nagradu na konkursu “Sea of words 2011“ za priču „THC i LCD“, a njegova priča “Mucavac” je i pretprošle godine ušla u zbirku najboljih kratkih priča mladih pisaca sa prostora Evrope i Mediterana, „A Sea of words 2010“.

Bonus video: