Grgurović se brani ćutanjem

Kako je saopšteno iz Uprave policije 9. oktobra nakon ponoći pojavio se mladić koji gotovo da nije odgovarao opisu osumnjičenog
233 pregleda 14 komentar(a)
Mihailo Grgurović, Foto: Upravapolicije.com
Mihailo Grgurović, Foto: Upravapolicije.com
Ažurirano: 09.10.2012. 06:48h

Cetinjanin Mihailo Grgurović (32) osumnjičen za ubistvo sugrađanina Olivera Hitera (30) predao se tokom noći podgoričkoj policiji, nakon 40 dana bjekstva.

Iz Uprave policije saopšteno je da je u PJ Podgorica 9. oktobra, nakon ponoći, pristupio M.G. iz Cetinja sa osobom koja se predstavilo kao Mihailo Grgurović za kojim je raspisana nacionalna potjernica i podnesen poseban izvještaj Višem državnom tužiocu u Podgorici zbog osnovane sumnje da je počinio teško ubistvo.

"Imajući u vidu da je lice koje se predstavilo kao M.G. imalo iznijenjen lični opis - duga brada, gubitak na tjelesnoj težini, policija je pristupila utvrđivanju identiteta i nakon sprovođenja postupka utvrdila da je lice koje se javilo u službene prostorije M.G. (32) iz Cetinja koje se sumnjiči da je izvršilo krivično djelo teško ubistvo. O događaju je upoznat Zamjenik višeg državnog tužioca, koji je naložio da se M.G. liši slobode po osnovu raspisane nacionalne potjernice i sprovede u zakonskom predviđenom roku", piše u policijskom saopštenju u kom se navodi da je predaja Grgurovića realizovana nakon intenzivne komunikacije službenika Uprave policije sa porodicom osumnjičenog.

Advokat Zoran Piperović kazao je "Vijestima" da se Grgurović branio ćutanjem, na saslušanju u prostorijama Višeg državnog tužilaštva.

"Više državno tužilaštvo donijelo je naredbu o sprovođenju istrage protiv Grgurović Mihaila zbog krivičnog djela teško ubistvo. Stavljeno mu je da mu je lišio života pokojnog Hutera zbog svađe prije nekoliko godina kada su Huter i njegovi roditelji, navodno, fizički napali mog branjenika. Sada tužilac tvrdi da je on zbog toga lišio života Hutera", rekao je Piperović.

Grgurović i Huter 30. avgusta oko 9.40 sati sreli su u blizini cetinjskog vrtića i tada je došlo do kontakta između Grgurovićeve “astre” i motora ubijenog Hutera.

Nakon pada, Huter je počeo da bježi ka vrtiću, a Grgurović je ka njemu ispalio pet metaka od kojih ga je jedan - smrtonosni, pogodio u leđa.

Grgurović je tada, sumnja policija, prišao Huteru, a zatim sjeo u svoj automobil i pobjegao ka Bjelišima, gdje je policija kasnije našla njegov ostavljeni automobil.

Bonus video: