Tragedija: Još jedna žrtva stravičnog udesa u Tološima

U udesu su učestvovala dva vozila, "golf 2" (PG - ED655) i "mercedes" (PG - BU501).
820 pregleda 35 komentar(a)
Ažurirano: 09.10.2012. 06:44h

Vladimir Rubežić četvrta je žrtva udesa koji se oko 21.40 časova dogodio na magistrali kod trafostanice na putu od Tološa ka Marezi

Rubežić je preminuo u Kliničkom centru Crne Gore, gdje su se ljekari borili za njegov život.

Na licu mjesta stradali su Ivan Tasić iz Srbije i njegov sedamnaestogodišnji brat od ujaka, S.R. dok je, nakon prijema u Klinički centar, preminuo i Vladimir Saveljić, svi iz Podgorice.

Direktor Urgentnog centra Vladimir Dobričanin rekao je agenciji Mina da je Nikola Pejičić teško povrijeđen, ali da bi trebalo da preživi.

U udesu je povrijeđen i Strahinja Rešetar (21).

Težak udes dogodio se na putu od Tološa ka Marezi, kada je došlo do sudara između “golfa 2” (PG - ED - 655) i “mercedesa” (PG - BU501).

Do stravičnog udesa, prema izjavama očevidaca, došlo je dok su se “mercedes” i “golf” velikom brzinom kretali iz pravca Mareze prema Podgorici. Očevici tvrde da se mercedes kretao suprotnom trakom, paralelno sa golfom, koji se brzo približavao specijalnom vozilu sa dizalicom na istoj kolovoznoj traci.

Nakon toga, prema tumačenju okupljenih, golf je pokušao da se ubaci ispred “mercedesa” i tada dolazi do sudara. Od siline udara, “mercedes” se zario u stub ulične rasvjete. Golf je gotovo rasječen na pola.

Nakon nesreće na Marezi, jeziv prizor - policijske i vatrogasne rotacije obasjavale su razbacane djelove lima svuda po ulici. Iz ostataka golfa vatrogasci su izvukli dvojicu stradalih mladića, a dvojica su, prema izjavama očevidaca, sami izašli iz smrskanog automobila.

Jedna djevojka, kazala je da je njenom ocu, koji je prvi pritrčao na mjesto nesreće, pokušavajući da izvuče mladiće iz kola, jedan od mladića umro na rukama.

Nekoliko stotina ljudi iz naselja okupilo se na mjestu nesreće, a mladići iz podgoričko naselja Tološi, kroz kuknjavu su govorili da su mladići iz oba vozila njihovi prijatelji iz naselja.

“Poslije svakog udesa za koji čujemo, pitao sam se do kad će Bog da ih čuva, jer voze brzo, a evo što se noćas desilo”, govorio je plačući jedan od okupljenih, prijatelj stradalih mladića.

Uviđaj, koji je trajao više od dva sata, radili su vještak saobraćajane struke Goran Čarapić, dežurni tužilac Zoran Vučinić i ekipa policije.

Galerija

Bonus video: