Budvanska rivijera druga, Petković najbolji igrač

Nakon poraza od bugarskog Mareka (3:0) i pobjede protiv Vojvodine (3:0), Budvani su danas u trećem kolu savladali grčki Aris 3:0 (26:24, 25:18, 25:23).
161 pregleda 0 komentar(a)
Petković, Ćaćić i Šuljagić, Foto: Vesko Belojević
Petković, Ćaćić i Šuljagić, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 07.10.2012. 17:28h

Odbojkaši Budvanske rivijere zauzeli su drugo mjesto na “Memorijalu Žarko Petrović“ u Novom Sadu, sa skorom od dvije pobjede i porazom.

Nakon poraza od bugarskog Mareka (3:0) i pobjede protiv Vojvodine (3:0), Budvani su danas u trećem kolu savladali grčki Aris 3:0 (26:24, 25:18, 25:23).

Pobjednik turnira je Marek, i pored dana[njeg poraza od Vojvodine sa 3:2 (32:34, 25:22, 25:23, 17:25, 15:12). Bugari su, naime, turnir završili sa sedam bodova, Budvani su sakupili šest, Aris je treći sa tri boda, a Vojvodina posljednja sa dva.

Meč protiv Grka počeli su tehničav Veljko Petković, korektor Oliver Veno, primači Vojin Ćaćić i Božidar Ćuk, srednji blokeri Luka Šuljagić i Marko Maksimović, te libero Ivan Rašović.

U trećem setu su Brazilac Leonardo Kaldeira (ulazio je i u drugom setu) i tehničar Marko Vujović zamijenili Ćuka i Petkovića, a u igru su ulazili još drugi libero Rade Papović (treći set), Nemanja Stevanović (prvi) i Blažo Milić (treći), dok jedino nije igrao Milan Marković.

Kao protiv Vojvodine, ekipa Budvanske rivijere je i protiv Arisa bila bolja na bloku, servisu i u napadu, a slabila na prijemu servisa.

Najbolji poenter kod Budvana bio je Veno sa 23 poena, Ćaćić je dodao 10, Ćuk i Šuljagić po sedam, Maksimović šest, Petković dva, te Kaldeira i Vujović po jedan. U poraženom timu izdvojio se Kiosis sa 12 poena.

Za najboljeg igrača turnira proglašen je tehničar Budvana Veljko Petković.

"Mogu da budem zadovoljan, jer nismo još uvijek u pravoj takmičarskoj formi. Iz dana u dan smo igrali sve bolje i većina naših igrača su ispunili očekivanja. Nama ovakvi turniri mnogo znače, jer je teško naći pravog sparing partnera i pripremiti se za Ligu šampiona", rekao je trener Budvanske rivijere Siniša Reljić.

Bonus video: