Dan karatea u svijetu

"U WKF-a su uvjereni da je veoma bitno da postoje lokalne kampanje koje organizuju nacionalni savezi", istakao Vladimir Mrvaljević, predsjednik KSCG
0 komentar(a)
Ažurirano: 07.10.2012. 14:21h

Karate savez Crne Gore danas će, zajedno sa još 184 nacionalne asocijacije u Svjetskoj karate federaciji (WKF), podržati kampanju prijema karatea u program Olimpijskih igara 2020. godine.

Projekat „The K is on the Way’’ treba da prikaže razvoj karatea i koliko se ovaj sport razvio..

"U WKF-a su uvjereni da je veoma bitno da postoje lokalne kampanje koje organizuju nacionalni savezi. I u sklopu te kampanje danas će svi nacionalni savezi u svijetu, njih 185, održati promociju i demonstraciju karate sporta pod sloganom „Neka svijet otkrije karate”. KSCG će u 17 sati na drugom spratu tržnog centra „Mall of Montenegro” održati promociju kao dio velike svjetske kampanje. Promociju organizujemo uz podršku Crnogorskog olimpijskog komiteta, a pozvani su i predstavnici medija, državnih sportskih struktura", kazao je predsjednik KSCG Vladimir Mrvaljević.

A crnogorski karate juče je napravio još jedan uspjeh u ovoj godini, pošto su članice KK Omladinac, Dragana Konjević i Marina Raković osvojile bronzane medalje u borbama.

U katama odličje istog sjaja i Biserka Radulović iz Budućnosti, na Mediteranskom prvenstvu u Tuzli.

Nakon bronze na Evropskom prvenstvu na Tenerifama i srebra na Balkanskom prvenstvu, Raković je do medalje došla i na Mediteranskom prvenstvu u kategoriji do 68 kilograma.

U prvom kolu je bila slobodna, potom je dobila domaću reprezentativku, a onda je nakon poraza u trećem krugu do bronze došla pobjedom u repasažu nad takmičarkom iz Slovenije.

U teškoj kategoriji (preko 68 kilograma) Konjević je takođe bila slobodna u prvom krugu, da bi potom bila bolja od Francuskinje.

Minimalni poraz od Hrvatice odveo je u repasaž u kojem je zaslužila bronzu.

Mediteransko prvenstvo u Tuzli završava se danas.

Bonus video: